Mer innehåll om ämnet
Treorna kan rädda våra städer
Resilienta städer kräver nya förhållningssätt till dagvattenfrågan. Landskapsarkitekten Eivor Bucht ser 3-30-300-regeln som ett effektivt hjälpmedel i kampen för mer…
Mobilitetshus löser inte trafikproblem
Nu förvandlas parkeringshus till multifunktionella mobilitetshus. Men det kommer knappast att minska bilarnas utsläpp, menar arkitekten Karin Göransson. Sveriges riksdag…
Nr 4 2023 – Plats för regn
Vattnet är både ett hot och en tillgång. Bra arkitektur kan balansera det från det ena till det andra. Projekt…
Gör plats för regn
Att skyfall är en svårlöst fråga både för stadsplanering och landskapsarkitektur visar inte minst sommarens översvämningar. Men Annica Kvint ser…
Nytt nummer ute nu!
Nummer 6 har tema Stadsutveckling. En stadsmiljö innebär ständig förändring, men till vilket pris förändras våra städer i dagens urbaniseringsprocesser?…
Sportstuga på ben redo för nästa översvämning
Pragmatisk, måttfull och lättskött – Katarina Rundgren förundras över en udda sportstuga på ben av Fahlander arkitekter. Från Villa Zika…
”Äntligen börjar vi förstå interiörers miljöpåverkan”
Nu är det hög tid att ta interiörer på större allvar, vilket aktualiseras med nya klimatdeklarationer. Det menar Kristin Östberg,…
Arkitektur nr 5 2019
Nummer fem av Arkitektur 2019 går i återbrukets och restaureringens tecken. Hur ska arkitekturen bli mer klimatvänlig? En allt större…
180,00kr
Klimatet. Nu?
I Schweiz har man folkomröstat igenom krav på koldioxidreduktion. Men det kräver en helhetssyn där byggmaterialval är en viktig del,…