Tidskriften Arkitektur och podcasten Staden nominerad till Tidskriftspriset

Tidskriften Arkitektur har genom podcasten Staden blivit nominerad till Årets digitala tidskrift fackpress. Branschorganisationen Sveriges Tidskrifter står bakom tävlingen och delar ut priset till vinnarna i 12 kategorier den 6 november.

Juryns motivering:

Tidskriften Arkitektur:
 Att göra podd om arkitektur är som att försöka skriva om dans. Med podden Staden från tidskriften Arkitektur lyckas Dan Hallemar och Håkan Forsell fånga och vidareutveckla kärnan i den goda tidskriften. Initierat och gripande berättar de om det samhälle vi lever i – genom en makalös podd om arkitektur och stadsutveckling.

Tidskriftspriset verkar för en hög kvalitet inom tidskriftsbranschen genom att premiera goda förebilder och nyskapande insatser.

Jury för kategorin Årets digitala tidskrift fackpress: Martin Ahlquist, redaktionell chef för digitala prenumerationer Svenska Dagbladet (ordf.), Anna Körnung, journalist och till nyligen chefredaktör Mitt i, Josefin Jakobsson, nyhetschef DI Digital, Marianne Brandt, tidigare AD på bl a Amelia och M-magasin och Robert Brännström, mediekonsult.

STADEN: En podcast om arkitektur- och stadsfrågor. Staden görs av Dan Hallemar – redaktör på Arkitektur förlag, kulturjournalist på Expressen och medverkande i P1-programet Ring kulturradion – tillsammans med Håkan Forsell, urbanhistoriker, arkitekturskribent och författare.

STADEN är ett samarbete mellan Sveriges Arkitekter och tidskriften Arkitektur. Lyssna på senaste avsnittet här.

Mer innehåll om ämnet