

Mer innehåll om ämnet

Länkar i näringskedjan
Arkitekturen för livsmedel får sällan strålkastarljuset – fyra arkitekter som höjer ambitionerna berättar om sina projekt. Marché d’intérêt national…

White: Vi lyfter det befintligas värde
Hur tar vi vara på existerande värden när vi utvecklar den befintliga staden? På Sofielund i Malmö sätter Whites Victoria…


Livsmedel och limträ
Ica Sjöbo Väst är en lokal mataffär med stora miljöambitioner av Semrén & Månsson. Katarina Rundgren besöker en kostnadseffektiv träbyggnad…

En övning i baksidighet
Merkurhuset av Bornstein Lyckefors ligger på en central baksida i Göteborg. Claes Caldenby ser hur reklambyrån Forsman & Bodenfors profilerat…

Så blev BIG vinnare på nätet
Designboom snappar upp en gammal tävling och missar vinnaren. I dagens internetålder är det svårt att navigera bland renderingar, förslag…

”Vi måste hitta nya sätt att ekonomiskt värdera vad en hållbar stad är”
Om vi vet att parker och fritidsgårdar förbättrar människors hälsa på sikt så ska detta värde in i den ekonomiska…

Gå på stan i Uppsala
Uppsalas centrala handelsstråk har fått nytt golv av Karavan landskapsarkitekter. I kampen om konsumenterna ser Anders Kling en renässans för…

Fusklapp v. 19
Kranar och lejon på Göteborgssavannen, arkitekternas längtan bort från ritbordet och en arkitekturens generationsroman. Djur på Göteborgssvannen. Ingvar Oldsberg har köpt…