

Mer innehåll om ämnet

Lek med maten
Restaurant Frantzéns nya lokaler har gjorts i samklang med verksamheten. Råvarornas rikedom och den detaljrika inredning bildar en balanserad helhet….

Skolan mitt i byn
Hyllievångskolans gröna utemiljö fungerar även som allmän park. Även insidan präglas av öppenhet. Katarina Rundgren besöker en skola som förbereder…

Dirigenten för det hele
Nu spelar inredningsarkitekten allt oftare rollen som dirigent för en hel orkester av formgivare. Det är en både krävande och…

Slaget om skrivborden
Klubb, hubb eller innovationshus. Kalla det vad som helst: bara inte kontor. Digitaliseringen förändrar både tid och rum, konstaterar Annica…

I minsta detalj
I en äldre skola omvandlad till bostäder avslutade Mats Theselius nyligen sitt första stora inredningsuppdrag. Hans arbete präglas av en…

Arvet i Varvsstaden
På Kockums före detta varvsområde byggs en ny stadsdel med spillrorna av den gamla. I Gjuteriet av Kjellander Sjöberg ser…

Smakprov ur Äta ute: Stadshuskällaren
Äta ute – Arkitekturen och maten är en ny bok om 25 av de restauranger i Sverige med den bästa och mest…

”Äntligen börjar vi förstå interiörers miljöpåverkan”
Nu är det hög tid att ta interiörer på större allvar, vilket aktualiseras med nya klimatdeklarationer. Det menar Kristin Östberg,…

Osynligt spektakulärt
Ett tillägg ovanpå en gammal armaturfabrik intill Lunds centralstation. Det är en manifestation för Lunds nytänkande kring transformation och förtätning, skriver…