Från utställningen "1980s - A new era in furniture design". Bild: Leo Bülow

En maffig bok, en inredningssajt och Memphis-möblerna

En utställning om 1980-talets möbler, en sajt om inredning och en maffig bok om byggnadsvård. Vår kulturredaktör Annica Kvint har valt ut tre saker att hålla koll på just nu.

Utställning. Möbeldesignmuseum i Värtahamnen satsar på 1980-tal i vår. Med start 5/2 visas Memphis-möblerna i museets samling tillsammans med nordiska kusiner, formgivna av namn som Olle Anderson, Lindau & Lindekrantz, John Kandell, Jonas Bohlin och Yrjö Kukkapuro.

Sajt. inredningsarkitektur.se heter en ny sajt med givet fokus. Indicum Inredningsarkitekter står bakom initiativet, som vänder sig både till branschen och andra intresserade.

Bok. 400-sidiga Byggnadsvård för lägenheter ( 1880-1980 ) av byggnadsantikvarien Stellan Ridderstand och bebyggelseantikvarien Vicki Wenander ser ut att kunna bli en ny bibel på området. Kanske blir big bags med utrivna kök rentav en raritet i framtiden?

Annica Kvint
Annica Kvint är redaktör på tidskriften Arkitektur. Hon är också verksam som arkitektur- och designkritiker i Dagens Nyheter och har en bakgrund bland annat som chefredaktör för tidskriften Form.

Mer innehåll om ämnet