

Mer innehåll om ämnet

Kontorets nya typologier är ett symptom på livstilsidealet om att ständigt arbeta.
På grund av smartphones och internet är allt fler allt mer uppkopplade mot jobbet. Hemmet blir allt oftare också en arbetsplats….

Så kan återbruk bli en affärsidé
I framtiden är varje byggnad att betrakta som en materialbank. Åtminstone om vi ska börja översätta begrepp som resurseffektivitet i arkitektur. Men…

Ny bok om arkitekturen och maten
I dag släpps Äta ute – Arkitekturen och maten, en bok om interiören på några av Sveriges många restauranger – från enklare…

Osynligt spektakulärt
Ett tillägg ovanpå en gammal armaturfabrik intill Lunds centralstation. Det är en manifestation för Lunds nytänkande kring transformation och förtätning, skriver…

Räkna med hela rivningskostnaden
Det är alldeles för billigt att riva, skriver Catharina Högstedt apropå turerna kring Nitrolackfabriken i Lövholmen. I ljuset av klimatutmaningarna…

Arkitektur nr 1 2020
När en attraktiv arbetsmiljö ska skapas i dag återkommer ofta ordet kreativitet. 2020 års första nummer av Arkitektur handlar just om…
180,00kr

Lek med maten
Restaurant Frantzéns nya lokaler har gjorts i samklang med verksamheten. Råvarornas rikedom och den detaljrika inredning bildar en balanserad helhet….

Ridån går upp i förorten
Med Selma Lagerlöfs center har White fått en chans att ta ett helhetsgrepp för kulturen i en stigmatiserad förort. Katarina…

Nytt liv i stockholmarnas vardagsrum
Renoveringen av Kulturhuset av Ahrbom & Partner innebär både återskapande av ursprungliga idéer och nyskapande inredningar. Björn Ehrlemark ikläder sig…