Utställningen Female Traces på Möbeldesignmuseum, Stockholm. Foto: Leo Bülow

Experiment med material, artprat och sextio möbelformgivare

Ålgräs som möbelmaterial, poddcast som blandar artprat med samhällsplanering och möbelformgivare – unga samtida och pionjärer. Annica Kvint väljer det bästa just nu.

Utställning När föreningen Snedkernes Efterårsudstilling låter 35 danska designer experimentera på temat Re-think, Re-use, Re-duce ingår hampa, pil och ålgräs bland materialen i de möbler som visas på upp- och nedmonterbara byggnadsställningar. Dansk Arkitektur Center (DAC), Köpenhamn, till och med 3 maj.

Podd Vad består det vi kallar för natur av? Och varför envisas människan med att tro att vi inte är en del av den? Ekologigruppens nya poddcast Artpodden kan konsten att kombinera artprat med samhällsplanering. Finns där poddar finns.

Utställning Trots att kvinnorna dominerar på designutbildningarna är 76 procent av Sveriges yrkesverksamma designer män. Utställningen Female Traces har därför valt att lyfta fram 60 kvinnliga möbelformgivare, allt ifrån tidiga pionjärer till dagens unga. Möbeldesignmuseum, Stockholm, till och med 1 mars.

Annica Kvint
Annica Kvint är redaktör på tidskriften Arkitektur. Hon är också verksam som arkitektur- och designkritiker i Dagens Nyheter och har en bakgrund bland annat som chefredaktör för tidskriften Form.

Mer innehåll om ämnet