Ny bok om arkitekturen och maten

I dag släpps Äta ute – Arkitekturen och maten, en bok om interiören på några av Sveriges många restauranger – från enklare lunchställen till lyxkorgar.

Att äta ute handlar inte bara om maten vi äter utan också om rummen vi träder in i och stolarna vi sitter på. Den här boken öppnar dörren till 25 av de restauranger i Sverige, från Malmö i syd till Hemavan i norr, med den bästa och mest intressanta arkitekturen. Från enklare lunchställen till finkrogar.

De restauranger som presenteras är utvalda av Arkitektur Förlags arkitekturkritiker, och har gemensamt att interiörerna kan leva genom generationer, en utmaning i en bransch så snabb som restaurangbranschen. I material, i tilltal och i arkitektur är de beständiga och tåliga men samtidigt förmodligen – och kanske förhoppningsvis – tecken och representanter för sin tid.

Dessutom presenteras åtta klassiker från de senaste hundra åren och ett antal legendariska restaurangstolar. Samt en nyskriven krönika av Elin Peters och en text av JoLo (från 1961) om den där alldeles speciella känslan av att lämna hemmet och äta ute.

Köp boken i vår butik.

Mer innehåll om ämnet

Arkitektur nr 1 2021

Vi inleder jubileumsåret 2021 med ett nummer ägnat de publika rummens inredningsarkitektur. Hur kan dessa rum stödja det gemensamma, samtidigt…

180,00kr

Köp