Mer innehåll om ämnet
”Det vi bygger måste stå länge”
Ulla Antonsson har i decennier arbetat med Whites ombyggnadsprojekt. Per Bornstein har träffat henne för att prata om processerna i…
Ny bok om arkitekturen och maten
I dag släpps Äta ute – Arkitekturen och maten, en bok om interiören på några av Sveriges många restauranger – från enklare…
Christian och Ruxandra Halleröd: Främst handlar det om en känsla
Studio Halleroed står bakom många av senare års mer genomtänkta butiksinredningar. Ingrid Sommar träffade Christian och Ruxandra Halleröd för att…
Lek med maten
Restaurant Frantzéns nya lokaler har gjorts i samklang med verksamheten. Råvarornas rikedom och den detaljrika inredning bildar en balanserad helhet….
Nytt liv i stockholmarnas vardagsrum
Renoveringen av Kulturhuset av Ahrbom & Partner innebär både återskapande av ursprungliga idéer och nyskapande inredningar. Björn Ehrlemark ikläder sig…
En maffig bok, en inredningssajt och Memphis-möblerna
En utställning om 1980-talets möbler, en sajt om inredning och en maffig bok om byggnadsvård. Vår kulturredaktör Annica Kvint har…
Äta ute – Arkitekturen och maten
Att äta ute handlar inte bara om maten vi äter utan också om rummen vi träder in i och stolarna…
349 kr
Rummet där tiden stått stilla
Nittio år efter att det stod färdigt är Asplundrummet fortfarande intakt. En unik tidskapsel. Vi bjuder på ett bearbetat utdrag…
I den digitala generationens kulturhus
Hötorgsskrapan närmast Sergels torg har fått ett nytt liv som kulturhus med fokus på e-sport. Annica Kvint har träffat ansvariga…