Mer innehåll om ämnet
Lek med maten
Restaurant Frantzéns nya lokaler har gjorts i samklang med verksamheten. Råvarornas rikedom och den detaljrika inredning bildar en balanserad helhet….
”Ett franskt hus som landat i en enbuskmark”
Fyra aktörer: byggherren, en konstnär som inte vill det vanliga, arkitekten med sin huvudsakliga verksamhet i Frankrike, byggaren och konstruktören…
Svenska Fritidhus
I boken Svenska fritidshus presenteras de mest intressanta fritidshusen som byggts i Sverige de senaste åren. Resan går från sandstränderna…
Fusklapp v. 9
Arkitektur som bröd till skådespel, kultur som äter upp snabbmaten och ny-sultanens galna megaprojekt som hotar hela Istanbul. Bröd och…
Gemensamma drag i byggnader – viktigt för en stads identitet
När stadsplanerarna inte styr det arkitektoniska uttrycket blir resultatet spretiga städer, konstaterar Joakim Kaminsky. Under de senaste decennierna har stadsbyggandet blivit mer…
Bygg skydd för utsatta i Hornstull
Vi arkitektur vill bygga vindskydd istället för exklusiva bostäder i det gentrifierade området Hornstull i Stockholm. Med förslaget hoppas Vi…
Ville skapa en paviljong för skulpturer
Intill Mälaren ligger Villa Sanda, en paviljong i glas och betong, som lever sitt eget liv. Arkitekt Andreas Forsberg (Tyréns) såg tidigt…
Tjena Torleif
Arkitekturs chefredaktör Julia Svensson skriver brev till Stockholms nya stadsarkitekt Torleif Falk.
Året som gått med Arkitektur
Vad är väl bättre såhär inför jul och nyår, än en kavalkad av några årets bästa projekt ur Arkitektur? Såhär…
