

Mer innehåll om ämnet

”Om Stockholm vill komma ikapp samtiden till 2030 gäller det att börja trampa fortare.”
Stockholm vill, om man ska tro stadens cykelplan 2030, utöka ambitionerna när det gäller cykling. Målet är att konkurrera med städer…

Bo nära men leva tätt
De offentliga stadsrummen i Östra Hagastaden förväntas väga upp områdets täta och höga bostadskvarter. Joanna Zawieja frågar sig om de…

Framtidens byggande kräver större materialkunskap
Ökad användning av trä kräver nya synsätt. Arkitekter borde intressera sig mer för materialens mångfald, skriver Kerstin Wickman. Det är…

I minsta detalj
I en äldre skola omvandlad till bostäder avslutade Mats Theselius nyligen sitt första stora inredningsuppdrag. Hans arbete präglas av en…

Leva och bo med Lewerentz
Sigurd Lewerentz byggnad för Philips har blivit ett hotell. Projektet väcker frågor om krav på autenticitet i förhållande till funktion i ombyggnader, skriver…

Ett farligt glapp
Brexit har chockat den brittiska arkitektkåren. Utan fri rörlighet får Storbritannien svårt att fortsätta vara den internationella hub för arkitektur, design…

Smakprov ur Äta ute: Stadshuskällaren
Äta ute – Arkitekturen och maten är en ny bok om 25 av de restauranger i Sverige med den bästa och mest…
Var kommer du ifrån? – en ny samtalsserie i Staden
I de första tre avsnitten i den nya samtalsserien ”Var kommer du ifrån?” får vi följa med till tre olika…

Lek med maten
Restaurant Frantzéns nya lokaler har gjorts i samklang med verksamheten. Råvarornas rikedom och den detaljrika inredning bildar en balanserad helhet….