

Mer innehåll om ämnet

Med dagvatten som designfråga
Att det ösregnar i våra städer är en öppning för ny gestaltning. Landskapsarkitekten Karin Andersson pratar dagvatten som designfråga med…

Hotet mot Chalmers Arkitektur
Trots personalens starka kritik har Chalmers rektor valt att driva igenom en sammanslagning av Arkitektur och Bygg och Miljö. Kritiken…

Landskapet är villans dramaturg
I villorna blommar den svenska arkitekturen. Tomas Lauri besöker Lewerentz kyrka i Klippan och ser en likhet i hur villaarkitekterna förhåller…

Högskolan som formar framtiden
I Eskilstuna finns en historia av arkitektur som visar framsynthet, så också i högskolan som kan bli Sveriges nästa universitet….

Platsen som ville för mycket
Genomkorsat av spårvägen är Clemenstorget i Lund en skärningspunkt mellan många riktningar och viljor. Tomas Lauri ser White Arkitekters gestaltning…

Se parker som en resurs om krisen kommer
Att stadsodlingar fyller en viktig funktion visar inte minst erfarenheter från de båda världskrigen. Om krisen eller kriget kommer kan parker bidra…

Gör plats för regn
Att skyfall är en svårlöst fråga både för stadsplanering och landskapsarkitektur visar inte minst sommarens översvämningar. Men Annica Kvint ser…

”En stad där bara pengar bor i fastigheterna, inga människor”
Arkitekturs redaktörer presenterar tre nya ord i tiden. Notopia I en kamp mot allt mer banala stadslandskap har tidskriften Architectural…

Parkarkitektur som klarar skyfall
Emma Hammarström har arbetat med Kyrkparken i Barkabystaden, en av landets få parker med öppen dagvattenhantering. Med klimatförändringar kommer sådana…