Mer innehåll om ämnet
En lekfull inredning med föremål man vill ta med sig hem
Inredningen av Nationalmuseums restaurang har inte bara lett till Sveriges största offentliga designuppdrag på decennier. Här har en föredömlig beställare också…
Arkitektur nr 2 2023
Kommersiella rum Hur mår handelsarkitekturen i dag? Nr 2 2023 ger en kalejdoskopisk ögonblicksbild av den kommersiella arkitekturen. Någonstans mellan logistik…
229,00kr
Äta ute – Arkitekturen och maten
Att äta ute handlar inte bara om maten vi äter utan också om rummen vi träder in i och stolarna…
349 kr
Addition till tradition
Wingårdhs tillbyggnad till Liljevalchs landar på plussidan. Mikael Bergquist får en stark rumslig upplevelse av himmelsljuset men ställer sig frågande…
Möbeldesign utan museum
Samtidigt som alla typer av hantverk röner stort intresse och den tidigare byggmästaren Sven-Harry Karlsson i ”sin” konsthall i Stockholm…
Rummet där tiden stått stilla
Nittio år efter att det stod färdigt är Asplundrummet fortfarande intakt. En unik tidskapsel. Vi bjuder på ett bearbetat utdrag…
Christian och Ruxandra Halleröd: Främst handlar det om en känsla
Studio Halleroed står bakom många av senare års mer genomtänkta butiksinredningar. Ingrid Sommar träffade Christian och Ruxandra Halleröd för att…
Med utgångspunkt i det mänskliga görandet
Bildkulturen utgör ett hot mot våra offentliga interiörer. Antalet inredningsarkitekter minskar. Men kanske kan möbelhantverkare tillföra rummen något de i dag…
Stora slaget om reglerna
Att rita en miljö för en offentlig beställare är som att lägga ett administrativt 10 000-bitarspussel. Ingrid Sommar granskar hantverket bakom…
