Mer innehåll om ämnet
Länkar i näringskedjan
Arkitekturen för livsmedel får sällan strålkastarljuset – fyra arkitekter som höjer ambitionerna berättar om sina projekt. Marché d’intérêt national…
Soptipp blir ängsmark – igen
Sydväst Arkitektur & Landskap vann tävling i Kristianstad. Det gamla soptippsområdet i Kristianstad Härlövstippen ska bli Härlövs backar – ett…
Teaterupplevelse
I Uppsala universitets nya föresläsningsbyggnad är det ovala teaterrummet den starkaste delen, skriver Tomas Lauri. På alla bilder framstår Humanistiska…
När matjorden blir hårdvaluta
Musslor och maneter som blir vardagskost och matproduktion som ingår i landskapsarkitekters utbildning. Susanne Helgeson har träffat en grupp forskare…
X märker ut platsen
Gestaltningsmässig enkelhet präglar Magasin X som döpts efter sin kraftfulla och karaktäristiska trästomme. Men huset av White arkitekter vänder ryggen…
Landskap Nu! (2016)
Landskap nu! – Samtida svensk landskapsarkitektur I denna bok från 2016 presenteras den samtida landskapsarkitekturen med foton, skisser och beskrivande…
229 kr
Om vägar till landskapsarkitekturen
Sydväst arkitektur och landskap har i tjugo år undersökt och format samtidens landskapsarkitektur. I den här boken berättar de om…
279 kr
Sex sekel av tuktad grönska
Samtidens gröna frågor springer ifatt historien, skriver Annica Kvint i en recension av Nationalmuseums utställning Trädgården. Trädgården är just nu…
”Ett torg ska upplevas som en inbjudande och sammanhållen plats”
En hyllning till det hemtrevliga köket på landet, i en hybrid mellan torg och folkpark. Så beskrivs Brotorget i Bollnäs. Åsa…