Mer innehåll om ämnet
Malin Zimm: Varje grönyta räknas
Det finns ett ökat tryck från medborgarhåll på grönområden. Detta konstaterar teknikkonsultföretaget WSP i en studie som visar att önskan…
Länkar i näringskedjan
Arkitekturen för livsmedel får sällan strålkastarljuset – fyra arkitekter som höjer ambitionerna berättar om sina projekt. Marché d’intérêt national…
Treorna kan rädda våra städer
Resilienta städer kräver nya förhållningssätt till dagvattenfrågan. Landskapsarkitekten Eivor Bucht ser 3-30-300-regeln som ett effektivt hjälpmedel i kampen för mer…
Med dagvatten som designfråga
Att det ösregnar i våra städer är en öppning för ny gestaltning. Landskapsarkitekten Karin Andersson pratar dagvatten som designfråga med…
Vatten i dagen
I Sjödalsparken har Land arkitektur lyft underjordiskt å-vatten till ytan. Sam Keshavarz ser hur det nu kommer besökarna till godo…
Brutalt förslag hotar Marabouparken
Ett av landets yppersta exempel på efterkrigstidens landskapsarkitektur slås sönder om planerna i Sundbyberg blir verklighet, skriver landskapsarkitekterna Jonas Berglund,…
En hyllning till det hemtrevliga köket på landet
När Bollnäs har återfått sitt centrala torg är det landsbygden som inspirerar gestaltningen. Här hyllas det hemtrevliga köket på landet,…
Svaren finns på landsbygden!
Hela landet är temat för Arkitekturs nya nummer som utkommer den 24 augusti . Här vill vi lyfta fram arkitektur…
I värdväxternas värld
I sin nya bok visar landskapsarkitekten Ulf Nordfjells bok hur varje litet kryp är beroende av sin växt. Annica Kvint…
