

Mer innehåll om ämnet


Arkitekturens nya uppdrag
Efter 100 år med nybyggande i centrum måste vi flytta fokus från att göra så mycket som möjligt till att…

Länkar i näringskedjan
Arkitekturen för livsmedel får sällan strålkastarljuset – fyra arkitekter som höjer ambitionerna berättar om sina projekt. Marché d’intérêt national…

”Vi jobbar med kantareller”
Likt svampar poppar de upp ovan jord, teknikbyggnaderna som förr gömdes under mark. Joanna Zawieja har träffat Helena Glantz från…

Möjligheternas lada: ett hus att växa i
Med utgångspunkt i den traditionella ladans form har Mikael Bergquist, med vissa postmoderna element, skapat ett flexibelt fritidshus med rumslig…

Vad ska hända med Kungsträdgården?
Bengt Isling jämför Apple Store och Kungliga Operan – två arkitekturprojekt som kan få stora konsekvenser för Stockholms viktigaste offentliga rum. Elektronikföretaget…

Arkitektur nr 5 2019
Nummer fem av Arkitektur 2019 går i återbrukets och restaureringens tecken. Hur ska arkitekturen bli mer klimatvänlig? En allt större…
180,00kr


Räkna med hela rivningskostnaden
Det är alldeles för billigt att riva, skriver Catharina Högstedt apropå turerna kring Nitrolackfabriken i Lövholmen. I ljuset av klimatutmaningarna…