

Mer innehåll om ämnet

Ny bok om arkitekturen och maten
I dag släpps Äta ute – Arkitekturen och maten, en bok om interiören på några av Sveriges många restauranger – från enklare…

Arkitekturhistoriens överlevare
Från latinets spolia har vi ordet spill, som i överblivet och förkastat, men också begreppet för återbrukade byggnadsdelar. Johan Mårtelius…

Dirigenten för det hele
Nu spelar inredningsarkitekten allt oftare rollen som dirigent för en hel orkester av formgivare. Det är en både krävande och…

X märker ut platsen
Gestaltningsmässig enkelhet präglar Magasin X som döpts efter sin kraftfulla och karaktäristiska trästomme. Men huset av White arkitekter vänder ryggen…

”Äntligen börjar vi förstå interiörers miljöpåverkan”
Nu är det hög tid att ta interiörer på större allvar, vilket aktualiseras med nya klimatdeklarationer. Det menar Kristin Östberg,…

Slaget om skrivborden
Klubb, hubb eller innovationshus. Kalla det vad som helst: bara inte kontor. Digitaliseringen förändrar både tid och rum, konstaterar Annica…

Så kan byggmaterial bli cirkulära
Nya regelverk är en förutsättning för att cirkulära byggmaterial ska bli vanligt. Men i väntan på sådana behövs fastighetsägare och…

Norrlandsoperan sänker trösklarna till teatern
Hur skapar man rum som gör att man ”råkar” komma i kontakt med stora konstupplevelser? I Umeå hittar Karin Berggren…

Smakprov ur Äta ute: Stadshuskällaren
Äta ute – Arkitekturen och maten är en ny bok om 25 av de restauranger i Sverige med den bästa och mest…