Mer innehåll om ämnet
I bildcentrerade tid blir den genomarbetade interiören en raritet
Inredning reduceras ofta till kommersiella scenografier som byts ut snabbt. Annica Kvint efterlyser mer fokus på helhet och långvarighet. En…
En maffig bok, en inredningssajt och Memphis-möblerna
En utställning om 1980-talets möbler, en sajt om inredning och en maffig bok om byggnadsvård. Vår kulturredaktör Annica Kvint har…
Smakprov ur Äta ute: Stadshuskällaren
Äta ute – Arkitekturen och maten är en ny bok om 25 av de restauranger i Sverige med den bästa och mest…
Stora slaget om reglerna
Att rita en miljö för en offentlig beställare är som att lägga ett administrativt 10 000-bitarspussel. Ingrid Sommar granskar hantverket bakom…
Delarna skymmer helheten i cirkulär ombyggnad
Ett intelligent återbruk präglar Naturskyddsföreningens lokaler, renoverade av Kaminsky Arkitektur. Torsten Hild undersöker inredningsarkitekturens möjlighet att skapa kvalitet över tid,…
Kampen mot rivningsraseriet
Hur gör vi för att värdera bättre, bevara mer och riva mindre? Joanna Zawieja undersöker en arkitektroll i förändring. Branschen…
Estetik och pragmatism
Ikeas nya kontor i Malmö är formmässigt och typologiskt intressant, och visar hur arkitekt och beställare uppnått högre kvalitet genom…
Nytt liv i stockholmarnas vardagsrum
Renoveringen av Kulturhuset av Ahrbom & Partner innebär både återskapande av ursprungliga idéer och nyskapande inredningar. Björn Ehrlemark ikläder sig…
Det kreativa arvet
I designen av Alma har Tham & Videgård lyckats använda byggnadens inneboende brokighet. Idag, 2017, är det svårt att tänka sig…
