Årets första nummer av Arkitektur är ute nu!

I Arkitektur nummer 1 tittar vi närmare på framtiden för den svenska inredningsarkitekturen. Inredning reduceras i dag ofta till kommersiella scenografier som byts ut snabbt.

I ett långt reportage diskuterar Annica Kvint inredningsarkitekturens framtid: Kan Malmstensskolans möbelhantverkare spela en större roll i en tid då allt färre inredningsarkitekter utbildas?

I numret presenteras också flera goda exempel. Från Joyn Studios minutiöst genomförda inredning av stjärnkrogen Frantzén, via Tengboms iscensättning av Tokyos undre värld i restaurang Tako till New Orders karaokebar Sing Sing.

Missa inte heller journalisten Ingrid Sommars intervju med Studio Halleroed, en möbelhantverkare och en byggnadsarkitekt som tillsammans gjort succé som butiksinredare.

Dessutom visar vi Åke Axelssons omsorgsfullt gestaltade inredning i Värmlands museum. Den är på en gång vardaglig och rymmer något för alla sinnen.

När inredningsarkitekturen krisar finns också en anledning att gå tillbaka till historien. Arkitekten Tomas Lauri har gjort ett återbesök i Norrköpings stadsbibliotek och konstaterar att dagens arkitekter har en hel del att lära av brutalismen.

Mer innehåll om ämnet

Arkitektur nr 1 2018

Arkitektur 1/2018 handlar om inredningsarkitektur. ”Inredningsarkitekturen har kidnappats av stylister”, rapporterar designjournalisten Ingrid Sommar i ett undersökande reportage. ”Det utbildas…

180,00kr

Köp