Mer innehåll om ämnet
När matjorden blir hårdvaluta
Musslor och maneter som blir vardagskost och matproduktion som ingår i landskapsarkitekters utbildning. Susanne Helgeson har träffat en grupp forskare…
Fristad i frihamnen
Efter tio år av sökande processer invigdes i somras Jubileumsparken av Mareld Landskapsarkitekter och Atelier Le Balto. Per Bornstein noterar…
Länkar i näringskedjan
Arkitekturen för livsmedel får sällan strålkastarljuset – fyra arkitekter som höjer ambitionerna berättar om sina projekt. Marché d’intérêt national…
Gör plats för regn
Att skyfall är en svårlöst fråga både för stadsplanering och landskapsarkitektur visar inte minst sommarens översvämningar. Men Annica Kvint ser…
Brutalt förslag hotar Marabouparken
Ett av landets yppersta exempel på efterkrigstidens landskapsarkitektur slås sönder om planerna i Sundbyberg blir verklighet, skriver landskapsarkitekterna Jonas Berglund,…
Vatten i dagen
I Sjödalsparken har Land arkitektur lyft underjordiskt å-vatten till ytan. Sam Keshavarz ser hur det nu kommer besökarna till godo…
Sex sekel av tuktad grönska
Samtidens gröna frågor springer ifatt historien, skriver Annica Kvint i en recension av Nationalmuseums utställning Trädgården. Trädgården är just nu…
En öppning mot havet
Kallbadandet har i Sverige en historia som går tillbaka till 1800-talet, då kallbaden kom till som en del av en…