Mer innehåll om ämnet
Treorna kan rädda våra städer
Resilienta städer kräver nya förhållningssätt till dagvattenfrågan. Landskapsarkitekten Eivor Bucht ser 3-30-300-regeln som ett effektivt hjälpmedel i kampen för mer…
Landskap som övertygar i det tysta
Vad bygger vi mellan husen? Efter att ha arbetat med en bok i ämnet reflekterar Dan Hallemar kring de senaste…
Arkitektur nr 2 2018
Fasader i fokus i årets andra nummer av Arkitektur Fasaden är arkitekturens mest sociala komponent, den del av byggnaden som syns…
180,00kr
Soptipp blir ängsmark – igen
Sydväst Arkitektur & Landskap vann tävling i Kristianstad. Det gamla soptippsområdet i Kristianstad Härlövstippen ska bli Härlövs backar – ett…
En kil av tropisk täthet
Nordisk djungel av Edge of Landscape bjuder på upplevelser och eftertanke i lummig skrud i Lunds stadspark. Katarina Rundgren efterlyser…
Stockholms stad går byggarnas ärenden
Exploateringskontoret hävdar att Nationalstadsparken lever i samklang med stadens utveckling. Men Henrik Waldenström, en av parkens initiativtagare, menar att ”grönstrukturen…
Vattnets halvtidsvila före Mälaren
Himlen kastar sig i dammarnas vattenspeglar i Våtmarksparken av Topia. Emilia Molin besöker ett mjukt skulpterat landskap i Västerås som…
Skönare sjöar
Konstruktionen kring Sjön ligger lätt och respektfullt i landskapet, skriver Jitka Svensson. Det är drygt 50 år sedan Lunds universitet…
Intervju med Urbios grundare Mattias Gustafsson
Bostadsgården i Norra Djurgårdsstaden var Mälardalens första projekt med grönytefaktor. Det passade Urbios profil, då det handlade om både idéer,…