

Mer innehåll om ämnet

Ny bok om arkitekturen och maten
I dag släpps Äta ute – Arkitekturen och maten, en bok om interiören på några av Sveriges många restauranger – från enklare…

”Vi jobbar med kantareller”
Likt svampar poppar de upp ovan jord, teknikbyggnaderna som förr gömdes under mark. Joanna Zawieja har träffat Helena Glantz från…

Slussen kan inte renoveras
Expertgrupp dömer ut tanken på återuppbyggnad. Den nya rödgröna majoriteten i Stockholm beslutade efter valet att göra en genomlysning av…

”En uppvisning i professionellt arkitektarbete”
Kvarteret Basaren inspireras av sin föregångare på platsen, men är mer organisk till formen. Per Bornstein ser en fulländad arkitektur…

Stockholms arkitektur – trög eller dynamisk?
Ingrid Sommar rapporterar från arkitekturdebatterna under Stockholm Design Week. Vilken bild stämmer när det gäller Stockholms arkitektur? Ett trögjobbat system där…

Med boken i centrum
HOW Arkitekter förnyar Norstedtshuset inifrån med eklektiskt återbruk och boken i huvudrollen. Torsten Hild läser av en inredning som skruvar…

Mer än en gata – om det nyligen färdigställda Rinkebystråket
Vid första anblicken ter sig det nyligen färdigställda Rinkebystråket ganska likt de planer som fanns för Husby för några år…

Figursättning i förort
Med varsin vertikal identitet inför Maja och Knekten av Utopia ett nytt uttryck i genomgångsparken vid tunnelbanan. Stina Johansson granskar…

”Det finns en tendens hos stockholmarna att fokusera mer på utseendet än på vad som kommer att hända på insidan”
Planerna på ett Nobelhus på Blasieholmen har stupat i Mark- och miljööverdomstolen. David Chipperfield, arkitekten bakom det nu skrotade Nobel Center,…