Mer innehåll om ämnet
Här finns ingen retorik om att bygga tätt och högt
Aikaterini Synapalou och Björn Ekelund på Warm in the Winter ritar platsspecifika typhus för gruvstaden Gällivares samhällsomvandling. ”Vi använder snön…
Kollektivet är vår framtid
Kollektiva bostadslösningar kan skapa rumslig rikedom, konstaterar Mikael Bergquist, och hittar exempel i Schweiz och Sverige. Tanken på att dela och begränsa…
Hälsan finns i naturen
Naturens förmåga att läka och hela uppmärksammas stort runt om i världen. Sverige är forskningsledande genom Centrum för Vårdens Arkitektur i Göteborg. Allt…
Draperad tradition för en urban publik
Den röda ladans volanger anpassar besökscentret till en urban publik. Men det kan inte specifikt kopplas till verksamheten på platsen,…
Det rofyllda gröna
En grön, klosterliknande innergård utgör en källa till återhämtning i Marges och Lands Trädgårdarna. En dag kanske gränsen är nådd…
Där vi ser arbetet, ser vi också människan
Vi behöver ett nytt sätt att definiera arkitektur på, skriver Rasums Wærn i en essä om arkitektens arbete och ekot av de stora…
”Alla ytor har en tydlig rytm”
Biblioteket är av lång hävd Uppsala universitets symbolbyggnad, som sig bör i bästa läge högt över staden. Digitaliseringen har inte gjort läsplatserna mindre…
Lyckas inte återskapa känslan av social mittpunkt
Med Rådhustorget har Umeå fått en plats som kan knyta samman och samtidigt få staden att utvecklas, skriver Karin Berggren. Paradstråket…
En by av sin tid
I Vallastaden regerar den täta och stökiga bakgateestetiken. Variation har blivit allas älskling, skriver Katarina Rundgren. Bomässan är en särskild…