Mer innehåll om ämnet
Ny bok om arkitekturen och maten
I dag släpps Äta ute – Arkitekturen och maten, en bok om interiören på några av Sveriges många restauranger – från enklare…
Där rummet driver aktivitet
Campus inredning för Berghs School of Communication fyller återigen det gamla reningshuset i gasverksområdet i Norra Djurgårdsstaden med energi, konstaterar…
Årets första nummer av Arkitektur är ute nu!
I Arkitektur nummer 1 tittar vi närmare på framtiden för den svenska inredningsarkitekturen. Inredning reduceras i dag ofta till kommersiella…
I bildcentrerade tid blir den genomarbetade interiören en raritet
Inredning reduceras ofta till kommersiella scenografier som byts ut snabbt. Annica Kvint efterlyser mer fokus på helhet och långvarighet. En…
”Det vi bygger måste stå länge”
Ulla Antonsson har i decennier arbetat med Whites ombyggnadsprojekt. Per Bornstein har träffat henne för att prata om processerna i…
Flytande och fast form
Ett önskemål om ett tidlöst rum ledde till en unik process med en industridesigner som processledare. Katarina Rundgren lyssnar in…
Caféet som fyller sinnet med ljus
Nyanser och former fyller sinnena som i en bitterljuv filmscen på Café Banacado. Ibland är stämning allt vi behöver från…
En lekfull inredning med föremål man vill ta med sig hem
Inredningen av Nationalmuseums restaurang har inte bara lett till Sveriges största offentliga designuppdrag på decennier. Här har en föredömlig beställare också…
Dirigenten för det hele
Nu spelar inredningsarkitekten allt oftare rollen som dirigent för en hel orkester av formgivare. Det är en både krävande och…
