Mer innehåll om ämnet
Lek med maten
Restaurant Frantzéns nya lokaler har gjorts i samklang med verksamheten. Råvarornas rikedom och den detaljrika inredning bildar en balanserad helhet….
Där rummet driver aktivitet
Campus inredning för Berghs School of Communication fyller återigen det gamla reningshuset i gasverksområdet i Norra Djurgårdsstaden med energi, konstaterar…
Carl-Axel Acking, arkitekt och formgivare
Arkitekten Carl-Axel Acking slog igenom stort med den svenska utställningen i New York 1939 där framför allt hans armaturer uppmärksammades….
379 kr
Fusklapp v. 11
Post Carl Malmstens-borgerligheten, Otto Freis såpbubblor och rösta på din favoritstad. Daterad livsstil. I tidningen Arbetet skriver Jonna Sima om varför Madonna borde…
Dirigenten för det hele
Nu spelar inredningsarkitekten allt oftare rollen som dirigent för en hel orkester av formgivare. Det är en både krävande och…
Äta ute – Arkitekturen och maten
Att äta ute handlar inte bara om maten vi äter utan också om rummen vi träder in i och stolarna…
349 kr
Caféet som fyller sinnet med ljus
Nyanser och former fyller sinnena som i en bitterljuv filmscen på Café Banacado. Ibland är stämning allt vi behöver från…
I bildcentrerade tid blir den genomarbetade interiören en raritet
Inredning reduceras ofta till kommersiella scenografier som byts ut snabbt. Annica Kvint efterlyser mer fokus på helhet och långvarighet. En…
Cirkulärt tänk när centrallager blir samtida kontor
Centrallagret har omskapats till SKF:s nya huvudkontor i ett cirkulärt präglat projekt av Liljewall arkitekter. Interiören är som ett kullager,…