

Mer innehåll om ämnet

Lek med maten
Restaurant Frantzéns nya lokaler har gjorts i samklang med verksamheten. Råvarornas rikedom och den detaljrika inredning bildar en balanserad helhet….

Caféet som fyller sinnet med ljus
Nyanser och former fyller sinnena som i en bitterljuv filmscen på Café Banacado. Ibland är stämning allt vi behöver från…

”Vi behöver rumsliga visioner”
Konstnärlig forskning om hur material, ljud och ljus påverkar ett rum är en av många saker Kristina Fridh vill bidra…

Carl-Axel Acking, arkitekt och formgivare
Arkitekten Carl-Axel Acking slog igenom stort med den svenska utställningen i New York 1939 där framför allt hans armaturer uppmärksammades….
379 kr

Nytt liv i stockholmarnas vardagsrum
Renoveringen av Kulturhuset av Ahrbom & Partner innebär både återskapande av ursprungliga idéer och nyskapande inredningar. Björn Ehrlemark ikläder sig…

Cirkulärt tänk när centrallager blir samtida kontor
Centrallagret har omskapats till SKF:s nya huvudkontor i ett cirkulärt präglat projekt av Liljewall arkitekter. Interiören är som ett kullager,…

Med utgångspunkt i det mänskliga görandet
Bildkulturen utgör ett hot mot våra offentliga interiörer. Antalet inredningsarkitekter minskar. Men kanske kan möbelhantverkare tillföra rummen något de i dag…

Ny bok om arkitekturen och maten
I dag släpps Äta ute – Arkitekturen och maten, en bok om interiören på några av Sveriges många restauranger – från enklare…

Nr 3 2018 – Stilmöte
Att förhålla sig till historien är arkitekturens eviga uppgift. I det nya numret av Arkitektur fördjupar vi oss i det…