Mer innehåll om ämnet
Dirigenten för det hele
Nu spelar inredningsarkitekten allt oftare rollen som dirigent för en hel orkester av formgivare. Det är en både krävande och…
Ny bok om arkitekturen och maten
I dag släpps Äta ute – Arkitekturen och maten, en bok om interiören på några av Sveriges många restauranger – från enklare…
Caféet som fyller sinnet med ljus
Nyanser och former fyller sinnena som i en bitterljuv filmscen på Café Banacado. Ibland är stämning allt vi behöver från…
Naturen flyttar in med Front
Front design är möbelmässans första inhemska hedersgäst någonsin. För Annica Kvint förklarar de varför de tagit med sig en bit…
”Vi behöver rumsliga visioner”
Konstnärlig forskning om hur material, ljud och ljus påverkar ett rum är en av många saker Kristina Fridh vill bidra…
Lek med maten
Restaurant Frantzéns nya lokaler har gjorts i samklang med verksamheten. Råvarornas rikedom och den detaljrika inredning bildar en balanserad helhet….
Scener ur samtiden
Två nya hårsalonger, av två unga arkitektkontor. I den mindre skalans kreativa svängrum ser Matti Klenell starten på något större….
Ridån går upp i förorten
Med Selma Lagerlöfs center har White fått en chans att ta ett helhetsgrepp för kulturen i en stigmatiserad förort. Katarina…
Cirkulärt tänk när centrallager blir samtida kontor
Centrallagret har omskapats till SKF:s nya huvudkontor i ett cirkulärt präglat projekt av Liljewall arkitekter. Interiören är som ett kullager,…
