

Mer innehåll om ämnet

Gemensamma drag i byggnader – viktigt för en stads identitet
När stadsplanerarna inte styr det arkitektoniska uttrycket blir resultatet spretiga städer, konstaterar Joakim Kaminsky. Under de senaste decennierna har stadsbyggandet blivit mer…

En öppning mot havet
Kallbadandet har i Sverige en historia som går tillbaka till 1800-talet, då kallbaden kom till som en del av en…

Fusklapp v. 19
Kranar och lejon på Göteborgssavannen, arkitekternas längtan bort från ritbordet och en arkitekturens generationsroman. Djur på Göteborgssvannen. Ingvar Oldsberg har köpt…

Teaterupplevelse
I Uppsala universitets nya föresläsningsbyggnad är det ovala teaterrummet den starkaste delen, skriver Tomas Lauri. På alla bilder framstår Humanistiska…

Åldrandet och marknaden
Framtidens boende för äldre handlar inte bara om vård och omsorg, utan om de äldres roll i samhället som sådant. Journalisten Jenny…

Vägen till livsviktig rening
I Brudaremossens lakvattenanläggning av Kub arkitekter genomgår områdets lakvatten en livsviktig reningsprocess. Kaj Granath strövar i ett friluftsområde i utkanten…

Replik: Göteborg måste få växa
Min stadsplan till Göteborg visar potential till 100 år av byggande inom 20 minuters cykelavstånd, skriver Fastighetskontorets arkitekt Lukas Memborn…

White: Vi lyfter det befintligas värde
Hur tar vi vara på existerande värden när vi utvecklar den befintliga staden? På Sofielund i Malmö sätter Whites Victoria…

Vad händer med konsten när den blir ett verktyg för stadsutveckling?
När Arkitektur startade hette tidningen Teknisk tidskrift – Arkitektur och dekorativ konst. Men en effekt av att modernismen rationaliserade byggprocessen…