Mer innehåll om ämnet
Vårdens alla frågor
Ska vården i Sverige styras av marknadsekonomi eller vårdprofessionalism? Ska en sjukhusbyggnad vara specifik eller generell? Vårdbyggandet står inför flera…
”För demenssjuka med ett stort rörelsebehov kan möjligheten att vandra vara lugnande.”
Hej Susanne Ramel, Du är en av de ansvariga arkitekterna på Marge för Trädgårdarna i Örebro, som vi skriver om i…
Åldrandet och marknaden
Framtidens boende för äldre handlar inte bara om vård och omsorg, utan om de äldres roll i samhället som sådant. Journalisten Jenny…
Staden går vården till mötes
Universitetssjukhuset i Örebro växer med en ny årsring som tas i bruk under våren. Malin Zimm ser resultatet av en…
Balansakt i klostermiljö
Den slutna psykiatrivårdens arkitektur kan liknas vid en klostermiljö, både avskild och närvarande i staden. Rasmus Wærn om vårdens form…
Arkitektur nr 3 2021
Coronapandemin har påmint oss om hur beroende vi är av en fungerande vårdarkitektur i Sverige, från omsorgsboenden till regionsjukhus. Just…
180,00kr
Klädd för vardag
Plåtfasaden var inte tänkt att provocera, tvärtom. Alingsås tingsrätts plåtfasad signalerar samma omsorg som det äldre tegelhuset bredvid, skriver Johan Linton….
Nr 8 2022 – Den första och den sista bostaden
Den första och den sista bostaden är arkitekternas största utmaning. Arkitekturen avgör livskvaliteten när bostadsytan är liten och behovet av…
Hem för mänsklig närvaro
De stora sociala utrymmena får Hälsingbackens vård- och omsorgsboende att lyfta sig över mängden, menar Karin Berggren. Hälsinggården är ett bostadsområde…