Mer innehåll om ämnet
Kollektivet är vår framtid
Kollektiva bostadslösningar kan skapa rumslig rikedom, konstaterar Mikael Bergquist, och hittar exempel i Schweiz och Sverige. Tanken på att dela och begränsa…
Arkitektur nr 7-8 2020
Årets sista nummer är ägnat åt banbrytande bostadshus. Genom att fläta samman allt mer artikulerade hållbarhetsfrågor i rumsligheter och genom…
180,00kr
Arkitektur nr 7 2019
Nr 7 av Arkitektur handlar om bostäder. I fokus står frågan om det går att bygga billigt med hög kvalitet. Vi…
180,00kr
Göteborg mot mörkare tider
I Göteborg ligger ett nytt stadsplaneförslag på Yimbys Facebook-sida. Finns det politiker i staden som har kompetensen att bedöma det?…
Arkitektur nr 8 2022
Den första och den sista bostaden är arkitekternas största utmaning. Arkitekturen avgör livskvaliteten när bostadsytan är liten och behovet av…
180,00kr
Drömmen om villamattan – bara ett konsumtionsobjekt eller sprängstoff i bostadspolitiken?
Är villan dömd att vara ett passivt konsumtionsobjekt eller kan enfamiljshuset bli en del av den aktiva bostadspolitiken? Ordet villaförort…
Niklas Maak: Hur kommer livet vara i lyxifierade stadskärnor?
Över hela västvärlden skapar nya lyxbostadshus zombie-städer. Den Sverigeaktuelle arkitekturteoretikern Niklas Maak ser arbetslivet förändras och diskuterar det urbanas framtid. På senare…
När lyxen kom till stan
Oscar Engelbert var mannen som importerade den urbana lyxvåningen till Sverige. Hans projekt blottar brister i den svenska arkitekturen; det…
Segregerad stad
Förväntan på Vallastaden är skyhög när det kommer till hållbarhet. Därför är det anmärkningsvärt att Vallastadens definition av social hållbarhet,…