

Mer innehåll om ämnet

”Därför är Göteborg bättre på fisk än på hus”
De nya husen i stadsdelen Kvillebäcken ser billiga ut. Var dessa hus vad politiken ville ge Göteborg? Det handlar inte…

Klassisk stil räcker inte
Lägenhetshotellet i Lorensberg har blivit ett slagträ för dem som förordar klassisk stil. Men byggnadens klassicism överlever inte mötet med…

Nya ursprungstankar
Carlanderska sjukhusets tillbyggnad har gjorts i samklang med den befintliga byggnaden. Som en omsorgsfullt hanterad restaurering, anser Johan Mårtelius. Det…

Röhsska museet i ny kostym
I februari slog Röhsska museet återigen upp portarna. Per Bornstien har varit där och konstaterar att den mindre kurerade delen…

Pizzeria med extra allt
Den klassiska funkisbiografen Kaparen i Göteborg har förvandlats till pizzeria av Okidoki. Claes Caldenby ser många lager av lek med…

De olika historierna och vem som berättar dem
Det är dags att vi försöker förstå de många verkligheterna och inte nöjer oss med enkelhetens likriktning, skriver Viktoria Ottosson….

Känsligt läge
Åsikter om ny arkitektur drar sällan jämt med synen på värdet av historien. Rasmus Wærn reder ut varför stadsbyggande handlar allt…

Stadens stora frågor, 20 minuter i taget
Ett spretigt utbud sätter fingret på hur många aspekter som ryms inom begreppet stad, skriver Annica Kvint om Bokmässan i…

Ett framtidens avtryck
Vårdcentralen Nötkärnan i Bergsjön i Göteborg stakar ut en riktning framåt för miljonprogrammets förorter. Vid en första anblick är det…