Från Staffan Holms utställning "Presens". Foto: Magnus Cimmerbeck

Arkitektur i påsk: radioteater och två utställningar

Livet i en bostadsrättsförening, en glasutställning och en om en lysande arkitektstjärna. Arkitektur tipsar om tre saker att göra i påsk.

Radioteater Balkongkriget, på SR-play, speglar livet i en bostadsrättsförening, där en nyinflyttad driver ett balkongprojekt som orsakar konflikter i föreningen. Detta ironiska drama i fem korta akter kan skapa visst tvivel på brf:en som boendeform.
Veronica Hejdelind

Utställning Fint formgivna och hantverksmässigt framtagna möbler har utmärkt designern och före detta möbelsnickaren Staffan Holms karriär. Men i utställningen ”Presens” har han valt att frikoppla sig från gängse föreställningar om materialitet och funktionalitet och gett sig på ett nytt material – glas. På Vandalorum, Värnamo, till och med 12/5.
Annika Kvint

Utställning Den arkitektstjärna som lyser allra klarast i Norden just nu är danska Dorte Mandrup. Hennes karriär byggdes inte på villor eller konstmuseum, utan på skolor: Prismen på Amager och kurscentret Valencia på Versterbro, båda i Köpenhamn. I Sverige har hennes förskola i Råå Kasper Salin-nominerats. Det gör henne särskilt intressant.

Skolorna har lett henne vidare till de byggnader, med naturupplevelser i centrum, som fram till 26/5 presenteras på Dansk Arkitektur Center i Köpenhamn: Isfjordscentret i Ilulissat på Grönland och tre besökscentrum vid Vadehavet.
Julia Svensson

 

 

 

 

Mer innehåll om ämnet