Arkitektur ökar i år igen – och nysatsar

I onsdags släpptes de nya upplagesiffrorna för 2015 (TS) och vi är mycket stolta över att Arkitektur ökar i år igen – både i print och via digitala plattformar som Readly med flera.

– Ökningen är ett glädjande kvitto på att den satsning vi gjorde för något år sedan var lyckad. Intresset för arkitektur växer – och det är ett ämne som berör alla. Vi kommer fortsätta att göra en tidskrift som både visar svensk arkitektur i detalj och dess roll i samhället, säger Julia Svensson, ny chefredaktör för Arkitektur.

Med förlagets succéböcker Svenska villor och Den urbana fronten i ryggen kan vi med glädje meddela att Arkitektur förlag nu satsar ytterligare. Vårt mål är att öka bokutgivningen med fler titlar per år inom arkitektur, form och stadsplanering. Vi kommer också att jobba mer aktivt med uppdragsutgivning.

Som en del av nysatsningen kommer Tidskriften Arkitekturs tjänstlediga chefredaktör Dan Hallemar tillbaka som förläggare den 1 april, och kommer hädanefter huvudsakligen att arbeta med bokutgivningen, men även ingå i Arkitekturs redaktion. För våren planerar vi bland annat att ge ut första delen i den nya serien Svenska fritidshus samt en bok om Stockholmsutställningen 1930.

Ny chefredaktör för Arkitektur blir Julia Svensson, som det senaste halvåret haft rollen som tf chefredaktör. Julia kommer att fortsätta driva tidskriften i samma anda som tidigare – att göra Sveriges mest djuplodande arkitekturtidskrift, som sätter in arkitekturen i samhället, politiken och kulturen. Greppet har visat sig vara framgångsrikt – förutom att Arkitekturs upplaga ökar, nominerades tidskriften nyligen till både Tidskriftspriset och Designpriset. En viktig del av redaktionens arbete är också att utveckla Arkitekturs webb, som kommer att få en helt ny utformning under året.

Sebastian Nowacki
Sebastian är Arkitekturs webbredaktör och koordinator.

Mer innehåll om ämnet