

Mer innehåll om ämnet

I minsta detalj
I en äldre skola omvandlad till bostäder avslutade Mats Theselius nyligen sitt första stora inredningsuppdrag. Hans arbete präglas av en…

Flytande och fast form
Ett önskemål om ett tidlöst rum ledde till en unik process med en industridesigner som processledare. Katarina Rundgren lyssnar in…

Smakprov ur Äta ute: Stadshuskällaren
Äta ute – Arkitekturen och maten är en ny bok om 25 av de restauranger i Sverige med den bästa och mest…

Hållbara och inkluderande lärmiljöer för alla individer
Genomtänkta och rätt utformade lärmiljöer kan påverka inlärningen på ett positivt sätt. Tillsammans med skolor och arkitekter skapar Kinnarps hållbara…

Lek med maten
Restaurant Frantzéns nya lokaler har gjorts i samklang med verksamheten. Råvarornas rikedom och den detaljrika inredning bildar en balanserad helhet….

”Det vi bygger måste stå länge”
Ulla Antonsson har i decennier arbetat med Whites ombyggnadsprojekt. Per Bornstein har träffat henne för att prata om processerna i…

Intimitet och precision
Magasin III återöppnar med en aura av förnyelse runt ett historieskapande återbruk. Malin Zimm upplever en inredning präglad av konstnärlig…

Arbete med stil och elegans
Tidsepoken Swedish Grace inspirerar när Note Design Studio ritar kontor i London. Catherine Slessor finner en genomtänkt tolkning av historien….

SLUTSÅLD: Arkitektur nr 3 2018
Bevara eller riva och bygga nytt? Att förhålla sig till historien är arkitekturens eviga uppgift. I det nya numret av…