

Mer innehåll om ämnet

Smakprov ur Äta ute: Stadshuskällaren
Äta ute – Arkitekturen och maten är en ny bok om 25 av de restauranger i Sverige med den bästa och mest…
Våga säga nej
I Sverige är arkitektkåren fullt sysselsatt – men i ett samhällsbygge som bidrar till fler klyftor. Julia Svensson ger ett…

I minsta detalj
I en äldre skola omvandlad till bostäder avslutade Mats Theselius nyligen sitt första stora inredningsuppdrag. Hans arbete präglas av en…

Mer än en gata – om det nyligen färdigställda Rinkebystråket
Vid första anblicken ter sig det nyligen färdigställda Rinkebystråket ganska likt de planer som fanns för Husby för några år…

Det gemensamma intressets stad
De senaste tjugo åren har fastighetsägarnas idé om vad staden ska vara kommit att bli den gemensamma idén. Det offentliga…

Öka mångfalden i Centralstaden
Strukturplanen för överdäckningen av Stockholms central får Tomas Lewan att efterfråga mångfald i valet av arkitekter och individualitet i utformningen…

Fusklapp v. 9
Arkitektur som bröd till skådespel, kultur som äter upp snabbmaten och ny-sultanens galna megaprojekt som hotar hela Istanbul. Bröd och…

Ställa till en scen
I dagens samhällskultur blir scenen ett vanligare inslag i stadsmiljön. Malin Zimm undersöker de verkliga sociala plattformarna, som uppmuntrar till…

Nystart på konstens ö
Båtsmanskasernen på Skeppsholmen har restaurerats med egensinnighet och saklighet. AE/OW arkitekter har gjort vägval som förstärker husets robusthet, skriver Torun…