

Mer innehåll om ämnet

Äta ute – Arkitekturen och maten
Att äta ute handlar inte bara om maten vi äter utan också om rummen vi träder in i och stolarna…
349 kr

Arkitektur nr 1 2021
Vi inleder jubileumsåret 2021 med ett nummer ägnat de publika rummens inredningsarkitektur. Hur kan dessa rum stödja det gemensamma, samtidigt…
180,00kr

Hemma i Marais
Gästbostäderna i Svenska institutets lokaler i Paris har nyligen renoverats. Bakom Hem x 6, som involverar sex olika arkitekter/designer och ett fyrtiotal…

Rummet där tiden stått stilla
Nittio år efter att det stod färdigt är Asplundrummet fortfarande intakt. En unik tidskapsel. Vi bjuder på ett bearbetat utdrag…

Intervju: Cilla Ramnek om ramptornet på Arlanda flygplats
I 15 år stod det gamla ramptornet på Arlanda flygplats övergivet. Med hjälp av konstnären och designern Cilla Ramnek har den…

Möbeldesign utan museum
Samtidigt som alla typer av hantverk röner stort intresse och den tidigare byggmästaren Sven-Harry Karlsson i ”sin” konsthall i Stockholm…

Med utgångspunkt i det mänskliga görandet
Bildkulturen utgör ett hot mot våra offentliga interiörer. Antalet inredningsarkitekter minskar. Men kanske kan möbelhantverkare tillföra rummen något de i dag…

Ridån går upp i förorten
Med Selma Lagerlöfs center har White fått en chans att ta ett helhetsgrepp för kulturen i en stigmatiserad förort. Katarina…

Arbete med stil och elegans
Tidsepoken Swedish Grace inspirerar när Note Design Studio ritar kontor i London. Catherine Slessor finner en genomtänkt tolkning av historien….