

Mer innehåll om ämnet

Delarna skymmer helheten i cirkulär ombyggnad
Ett intelligent återbruk präglar Naturskyddsföreningens lokaler, renoverade av Kaminsky Arkitektur. Torsten Hild undersöker inredningsarkitekturens möjlighet att skapa kvalitet över tid,…

A MAP: Klassiker
Arkitektur förlag presenterar: A MAP – En serie kartor över Stockholms mest sevärda arkitektur. A MAP: Klassiker En vägvisare till närmare…
139,00kr

Ställa till en scen
I dagens samhällskultur blir scenen ett vanligare inslag i stadsmiljön. Malin Zimm undersöker de verkliga sociala plattformarna, som uppmuntrar till…

Malin Zimm: Generationsväxling
Medielandskapet har formats om totalt sedan 2001 då Arkitekturs utmärkelse Debutpriset instiftades i samband med tidskriftens 100-årsjubileum. Man lade i…

Lek med maten
Restaurant Frantzéns nya lokaler har gjorts i samklang med verksamheten. Råvarornas rikedom och den detaljrika inredning bildar en balanserad helhet….

Årets bästa byggnad – så bra är de fyra nominerade
Årets Kasper Salin-nomineringar kan bli en uppgörelse mellan en David och en Goliat. Fast KTH:s nya arkitektskola är ett säkert…

Ny bok om arkitekturen och maten
I dag släpps Äta ute – Arkitekturen och maten, en bok om interiören på några av Sveriges många restauranger – från enklare…

Arkitektur nr 1 2018
Arkitektur 1/2018 handlar om inredningsarkitektur. ”Inredningsarkitekturen har kidnappats av stylister”, rapporterar designjournalisten Ingrid Sommar i ett undersökande reportage. ”Det utbildas…
180,00kr

Stockholms arkitektur – trög eller dynamisk?
Ingrid Sommar rapporterar från arkitekturdebatterna under Stockholm Design Week. Vilken bild stämmer när det gäller Stockholms arkitektur? Ett trögjobbat system där…