Staden är årets digitala fackpress!

Podcasten Staden – som en del av arkitektur.se – blev årets vinnare i kategorin digital fackpress på Tidskriftsgalan.

Motiveringen lyder:

”Vinnaren har med självförtroende och skaparlust hittat nya vägar till publiken. Precis så här ska man utnyttja tidskriftens nischade nördighet i ett nytt medialandskap. Det här funkar både på landet och i Staden”.

– Det är kul med ett så fint erkännande från en bred tidskriftspublik. Podden har i sex år nu velat nå ut till fler med ett innehåll som är ganska smalt, men som de flesta ändå har en relation till: städer, gator, hus, vad som formar dem, hur politik, historien, kultur, musik präglar det vi kan se med våra egna ögon. Vi hoppas – och nu verkar det ju så – att vi har kunnat förmedla vår nyfikenhet och vår fascination för städerna vi besöker, säger Dan Hallemar, förläggare och en av grundar till Staden.

– Nu vill vi ju att ännu fler börjar lyssna, det senaste avsnitt #110 från Minsk ligger ute och väntar. Sen kan man jobba sig tillbaka i back-katalogen.

Staden är en podcast av Dan Hallemar och Håkan Forsell om arkitektur, stadens utveckling och hela arbetet med att skrapa lite på fasaden.Den startade september 2013 och sedan dess har det kommit  110 avsnitt – senaste om Minsk.

 

Mer innehåll om ämnet