

Mer innehåll om ämnet

Äta ute – Arkitekturen och maten
Att äta ute handlar inte bara om maten vi äter utan också om rummen vi träder in i och stolarna…
349 kr

Det kreativa arvet
I designen av Alma har Tham & Videgård lyckats använda byggnadens inneboende brokighet. Idag, 2017, är det svårt att tänka sig…

Intimitet och precision
Magasin III återöppnar med en aura av förnyelse runt ett historieskapande återbruk. Malin Zimm upplever en inredning präglad av konstnärlig…

Med utgångspunkt i det mänskliga görandet
Bildkulturen utgör ett hot mot våra offentliga interiörer. Antalet inredningsarkitekter minskar. Men kanske kan möbelhantverkare tillföra rummen något de i dag…

Nytt nummer av Arkitektur!
2020 års första nummer handlar om kontor och kreativitet. När en attraktiv arbetsmiljö ska skapas i dag återkommer ofta ordet…

Kontorets nya typologier är ett symptom på livstilsidealet om att ständigt arbeta.
På grund av smartphones och internet är allt fler allt mer uppkopplade mot jobbet. Hemmet blir allt oftare också en arbetsplats….

Rummet där tiden stått stilla
Nittio år efter att det stod färdigt är Asplundrummet fortfarande intakt. En unik tidskapsel. Vi bjuder på ett bearbetat utdrag…

Hållbara och inkluderande lärmiljöer för alla individer
Genomtänkta och rätt utformade lärmiljöer kan påverka inlärningen på ett positivt sätt. Tillsammans med skolor och arkitekter skapar Kinnarps hållbara…

Stora slaget om reglerna
Att rita en miljö för en offentlig beställare är som att lägga ett administrativt 10 000-bitarspussel. Ingrid Sommar granskar hantverket bakom…