

Mer innehåll om ämnet

Äta ute – Arkitekturen och maten
Att äta ute handlar inte bara om maten vi äter utan också om rummen vi träder in i och stolarna…
349 kr

Hemma i Marais
Gästbostäderna i Svenska institutets lokaler i Paris har nyligen renoverats. Bakom Hem x 6, som involverar sex olika arkitekter/designer och ett fyrtiotal…

Hållbara och inkluderande lärmiljöer för alla individer
Genomtänkta och rätt utformade lärmiljöer kan påverka inlärningen på ett positivt sätt. Tillsammans med skolor och arkitekter skapar Kinnarps hållbara…

Kontorets nya typologier är ett symptom på livstilsidealet om att ständigt arbeta.
På grund av smartphones och internet är allt fler allt mer uppkopplade mot jobbet. Hemmet blir allt oftare också en arbetsplats….

Stora slaget om reglerna
Att rita en miljö för en offentlig beställare är som att lägga ett administrativt 10 000-bitarspussel. Ingrid Sommar granskar hantverket bakom…

Gunnar Asplund Nybrogatan 7 Stockholm 1931
Den ombyggnad och inredning som Gunnar Asplund 1931 gjorde på Nybrogatan 7 i Stockholm har blivit känd som Asplundrummet. Inredningen…
329 kr

En lekfull inredning med föremål man vill ta med sig hem
Inredningen av Nationalmuseums restaurang har inte bara lett till Sveriges största offentliga designuppdrag på decennier. Här har en föredömlig beställare också…

Intimitet och precision
Magasin III återöppnar med en aura av förnyelse runt ett historieskapande återbruk. Malin Zimm upplever en inredning präglad av konstnärlig…

Christian och Ruxandra Halleröd: Främst handlar det om en känsla
Studio Halleroed står bakom många av senare års mer genomtänkta butiksinredningar. Ingrid Sommar träffade Christian och Ruxandra Halleröd för att…