Mer innehåll om ämnet
Lek med maten
Restaurant Frantzéns nya lokaler har gjorts i samklang med verksamheten. Råvarornas rikedom och den detaljrika inredning bildar en balanserad helhet….
Omskakande designduo, ny granne och mästarmöte
En prisbelönad designduon ställer ut, ett parkeringshus som granne och ett gnistrande samarbete. Arkitekturs kulturredaktör Annica Kvint väljer tre saker…
”Vi behöver nya klassiker”
I en Göteborgsbrant står ett svar på några av vår tids bostadsutmaningar. Claes Caldenby ser en ny modern klassiker där krympta bostadsytor och…
Klimatet. Nu?
I Schweiz har man folkomröstat igenom krav på koldioxidreduktion. Men det kräver en helhetssyn där byggmaterialval är en viktig del,…
”Obunden av dagsländor men intresserad av sin nutid”
”Det här är en bok för den som vill, obunden av dagsländor men intresserad av sin nutid, både bilda, utmana och roa…
Svaren finns på landsbygden!
Hela landet är temat för Arkitekturs nya nummer som utkommer den 24 augusti . Här vill vi lyfta fram arkitektur…
Vad folk vill ha
Vad som kännetecknar vacker arkitektur och trevliga städer finns det många åsikter om. Ändå tycks arkitekturdebatten ha fastnat på ytan….
”Vi ville inte göra något museum”
”Studentbostäder utöver det vanliga”, skriver Tomas Lauri om förvandlingen av S:t Görans gymnasium till studentbostäder. Bakom arbetet står Södergruppen Arkitekter och…
Tre ord i tiden
Kvartalsarkitekturens intåg, tvättsvampsstaden suger upp översvämningar och well-indexet ger oanade möjligheter till mer pappersarbete. Tre ord från arkitekturhösten. Kvartalsarkitektur Att…
