

Mer innehåll om ämnet

I den digitala generationens kulturhus
Hötorgsskrapan närmast Sergels torg har fått ett nytt liv som kulturhus med fokus på e-sport. Annica Kvint har träffat ansvariga…

Arkitektur nr 1 2021
Vi inleder jubileumsåret 2021 med ett nummer ägnat de publika rummens inredningsarkitektur. Hur kan dessa rum stödja det gemensamma, samtidigt…
180,00kr

I minsta detalj
I en äldre skola omvandlad till bostäder avslutade Mats Theselius nyligen sitt första stora inredningsuppdrag. Hans arbete präglas av en…

Carl-Axel Acking, arkitekt och formgivare
Arkitekten Carl-Axel Acking slog igenom stort med den svenska utställningen i New York 1939 där framför allt hans armaturer uppmärksammades….
379 kr

Lek med maten
Restaurant Frantzéns nya lokaler har gjorts i samklang med verksamheten. Råvarornas rikedom och den detaljrika inredning bildar en balanserad helhet….

Stockholms stad går byggarnas ärenden
Exploateringskontoret hävdar att Nationalstadsparken lever i samklang med stadens utveckling. Men Henrik Waldenström, en av parkens initiativtagare, menar att ”grönstrukturen…

”Äntligen börjar vi förstå interiörers miljöpåverkan”
Nu är det hög tid att ta interiörer på större allvar, vilket aktualiseras med nya klimatdeklarationer. Det menar Kristin Östberg,…

Smakprov ur Äta ute: Stadshuskällaren
Äta ute – Arkitekturen och maten är en ny bok om 25 av de restauranger i Sverige med den bästa och mest…
