

Mer innehåll om ämnet


”Vi jobbar med kantareller”
Likt svampar poppar de upp ovan jord, teknikbyggnaderna som förr gömdes under mark. Joanna Zawieja har träffat Helena Glantz från…

Räkna med hela rivningskostnaden
Det är alldeles för billigt att riva, skriver Catharina Högstedt apropå turerna kring Nitrolackfabriken i Lövholmen. I ljuset av klimatutmaningarna…

”En uppvisning i professionellt arkitektarbete”
Kvarteret Basaren inspireras av sin föregångare på platsen, men är mer organisk till formen. Per Bornstein ser en fulländad arkitektur…

A MAP: Klassiker
Arkitektur förlag presenterar: A MAP – En serie kartor över Stockholms mest sevärda arkitektur. A MAP: Klassiker En vägvisare till närmare…
139,00kr

I flaggskeppens eget distrikt
En modeaffär, en smyckesbutik och en sportavdelning. Björn Ehrlemark har besökt exklusiva interiörer av tre olika arkitekter. Norrmalmstorg är den…

Tjena Torleif
Arkitekturs chefredaktör Julia Svensson skriver brev till Stockholms nya stadsarkitekt Torleif Falk.

Med dagvatten som designfråga
Att det ösregnar i våra städer är en öppning för ny gestaltning. Landskapsarkitekten Karin Andersson pratar dagvatten som designfråga med…

Caféet som fyller sinnet med ljus
Nyanser och former fyller sinnena som i en bitterljuv filmscen på Café Banacado. Ibland är stämning allt vi behöver från…