Att lyssna på i mellandagarna

Förändring är det gemensamma temat när Dan Hallemar tipsar om tre podcastavsnitt att ha som sällskap vid dåligt väder, skidåkning, influensa, bilfärd eller när som helst.

 1. This American life – Our town
  https://www.thisamericanlife.org/radio-archives/episode/632/our-town

  Alabama är på tapeten. I ett enormt ambitiös och oupphörligen fascinerande reportage – Our town – från en stad i Alabama får vi se vad som hände med staden när de papperslösa arbetarna dök upp och staden gick från att 1990 vara 98 procent vit till att ha 25 procent latinamerikaner.

   

 2. Waking up with Sam Harris – What is technology doing to us?

  En intervju i författaren och filosofen Sam Harris podcast ”Waking up with Sam Harris” med Tristan Harris. Tristan Harris har arbetat med digital design-etik på Google, och har kallats ”det närmaste Silicon Valley kommer ett samvete”. I dag driver han en non-profit-rörelse som heter Time well spent. Internet är som en stad och de som planerar vår digitala stad är, menar han, företag vars mål är att få folk att tillbringa så mycket tid på just deras platser. Varje innovation handlar om detta. Tristan Harris undrar om det inte skulle kunna vara annorlunda.

   

 3. WNYC – There goes the neighborhood
  https://www.wnyc.org/shows/neighborhood/

  I andra säsongen av WNYC podcast om gentrifiering There goes the neighborhood ges en pedagogisk och konkret berättelse om hur Los Angeles förändras just nu. Säsong ett handlade om Brooklyn, en berättelse som kanske är mer känd. I Los Angeles finns den likafullt och den drabbar hårdare och hårdare. Los Angeles kan tyckas långt bort men frågorna som ställs och rörelserna som skildras finns också här.