Stort intresse för Arkitekturdagen på Nordbygg

Arkitekturen beträder nya marker på byggmässa.

Tidksriften Arkitektur och Arkitektur Förlag vill tacka de som deltog i vårt välbesökta seminarium på Arkitekturdagen under Nordbygg på Stockholmsmässan. Seminariet arrangerades i samarbete med Schweiziska ambassaden och det var högt tryck på de begränsade platserna i år.

”Det är väldigt kul att arkitekturen kan ta så stor plats och väcka sådant stort intresse på en mässa för byggbranschen”, säger Arkitekturs Dan Hallemar.

Under seminariet presenterades de schweiziska kontoren HelsinkizürichMierta & Kurt Lazzarini Architekten och Silvia Gmür Reto Gmür. Deltagarna bjöds dessutom på en historisk jämförelse av den nordiska och schweitziska arkitekturen.

”En delvis ny bild av utmaningarna inom Schweizisk arkitektur presenterades. De står inför en övergång från en hantverksmässig och väldigt lokal arkitekturtradition till en situation som mer liknar den som finns i övriga Europa. Utmaningen blir att i den förändringen hålla kvar vid den kvalitet och inte minst arkitektoniska kontroll som varit så särpräglat för den schweiziska arkitekturen”, avslutar Dan Hallemar.

Vi vill även tacka alla som kom och tittade in i vår bokhandel på mässgolvet.

Ses på Nordbygg 2018!

Sebastian Nowacki
Sebastian är Arkitekturs webbredaktör och koordinator.

Mer innehåll om ämnet