Villkor

Integritetspolicy

ALLMÄNNA VILLKOR 

 1. Allmänt

Följande villkor gäller alla beställningar som görs av kunden (hädanefter kallad ”du”) hos Arkitektur Förlag AB (org.nr: 556026-6602), på Arkitektur Förlag AB:s webbplats.

Genom att använda www.arkitektur.se godkänner du att följa villkoren som anges i detta dokument (”Villkoren”). Försäkra dig om att du har läst igenom och förstått Villkoren innan du gör din beställning.

Beställningar kan endast göras av personer över 18 år, som inte står under förmyndarskap.

Att produkter eller tjänster tillhandahålls på www.arkitektur.se vid en viss given tidpunkt, innebär eller är inte en garanti för att dessa produkter eller tjänster alltid är tillgängliga. Vi förbehåller oss rätten att när som helst sluta sälja en produkt. Vi förbehåller oss rätten att ändra dessa villkor efter behov, utan att meddela dig på förhand. Den version av villkoren som gäller för din beställning är den version som finns tillgänglig på www.arkitektur.se vid den tidpunkt då du gör din beställning.

Arkitektur Förlag AB vill tillhandahålla bästa möjliga onlineupplevelse. För att möjliggöra detta måste vi säkerställa att våra tjänster går som ett urverk. Du förstår och godkänner att inte

 1.  publicera, överföra, distribuera på nytt, ladda upp eller främja någon kommunikation eller innehåll som skulle kunna skada eller ha en negativ effekt på vårt företag, vår verksamhet, våra produkter eller tjänster;
 2.  agera på ett sätt eller använda en enhet som begränsar, hindrar, stör eller helt stoppar någon annan användare från att använda eller ha glädje av webbplatsen www.arkitektur.se, eller som påverkar webbplatsens säkerhet eller
 3. använda någon enhet eller försöka använda någon sökmotor, programvara, verktyg, agent, skript eller annan enhet eller mekanism (inklusive, och utan begränsningar, spindlar, botprogram, krypare, avatarer eller intelligenta agenter) för att navigera eller söka på webbplatsen eller kopiera innehåll från webbplatsen.

När det gäller användare som bryter mot denna klausul eller någon annan klausul i dessa villkor förbehåller vi oss rätten att omedelbart neka dem tillgång till webbplatsen.

Har du några andra frågor får du gärna mejla oss på order@arkitektur.se. Vi besvarar mejl måndag-torsdag 9-15, med undantag för helgdagar.

 

 1. Priser och avgifter

De priser som anges på www.arkitektur.se är inklusive lagstadgad mervärdesskatt, och exklusive fraktkostnaden. Alla kostnader är angivna i svenska kronor (SEK). Kostnaden för de olika leveranssätten anges klart och tydligt i kassastegen.

Vi accepterar följande betalkort: VISA, MasterCard/EuroCard och American Express. Betalningen sker via NETS. All dina personliga uppgifter och kreditkortsuppgifter hanteras säkert i enlighet med NETS villkor.

 

 1. Beställning/upprättande av avtal

Du kan göra dina beställningar via www.arkitektur.se. När du har lagt din beställning, mejlar vi dig en orderbekräftelse. När din order blivit behandlad får du ytterligare ett mejl med kvitto på din beställning. För att spåra ditt paket kontakta order@arkitektur.se.

Om vi av någon anledning inte kan skicka din beställning, kommer vi att informera dig om detta snarast möjligt. Om vi redan har mottagit betalning för en sådan beställning, kommer vi att återbetala det aktuella beloppet.

 

 1. Leverans

Arkitektur Förlag AB iakttar största noggrannhet vid mottagande och hantering av beställningar. Arkitektur Förlag AB strävar efter att skicka beställningar snarast möjligt och i den ordning de kommer in till oss. Vi skickar våra paket med PostNord eller DHL beroende på paketets storlek. Beställda varor skickas från oss inom 2-5 arbetsdagar. 2-3 dagars leveranstid tillkommer. 3-20 arbetsdagar tillkommer för beställningar från utlandet.

Även om vi strävar efter att leverera inom meddelade tidsramar, kan leveransen på grund av oväntade händelser ta längre tid. Om du inte får din beställning till det förväntade leveransdatumet – kontakta Arkitektur Förlag AB:s kundservice på order@arkitektur.se.

Att inte hämta ut sitt paket är inte detsamma som att returnera. Om du inte hämtar ut ditt paket och det återsänds till oss kommer du att debiteras en avgift om 300 SEK, förutom leverans och returavgifterna.

 1.  Ångerrätt

Du har rätt att returnera dina varor och få en återbetalning inom 14 dagar från och med dagen för ditt köp. För varor som vi bedömer vara felaktiga gör Arkitektur Förlag AB en fullständig återbetalning. Returnerade varor måste vara i perfekt skick. Fraktkostnad för returer betalar kunden för samt eventuella tullavgifter.

Om du returnerar varor har du ytterligare 14 dagar på sig att returnera varorna. Du är ansvarig för dem till dess att de kommit fram till oss. Se till att du paketerar varor omsorgsfullt för att undvika eventuella skador vid posthanteringen.

Mejla oss på order@arkitektur.se innan du returnerar en vara, så får du ett svar med instruktioner gällande hur du går tillväga.

Återbetalning sker inom 30 dagar efter att vi fått varan/varorna till det kort som användes för betalning.

Väljer du att behålla vissa varor och endast delvis returnera din beställning, återbetalas inte fraktkostnaden.

 

 1. Returer

Arkitektur Förlag AB garanterar en fullständig återbetalning av returvaror i enlighet med avsnitt 5 (Ångerrätt), under förutsättning att alla varor returneras i samma skick som de var i vid leveransen till dig. Detta innebär att varorna inte får ha skadats eller nedsmutsats.

Fraktkostnad för returer betalar kunden för samt eventuella tullavgifter.

Om du returnerar varor är du ansvarig för dem till dess att de kommit fram till oss. Se till att du paketerar varor omsorgsfullt för att undvika eventuella skador vid posthanteringen.

Mejla oss på order@arkitektur.se innan du returnerar en vara, så får du ett svar med instruktioner gällande hur du går tillväga.

Återbetalning sker inom 30 dagar efter att vi fått varan/varorna till det kort som användes för betalning.

 

 1. Betalningssätt

Kortköp
Du kan ange dina betalningsuppgifter då du gör beställningen genom att använda ett giltigt betalkort. Aktuellt belopp dras direkt på ditt kort. Arkitektur Förlag AB förbehåller sig rätten att kontrollera betalkortets giltighet, att utrymme för debitering av beställningens värde finns och att köparens adressuppgifter stämmer. Vi kan neka köp till följd av dessa kontroller.

Övrigt
Du är skyldig att ange en korrekt e-postadress och att informera Arkitektur Förlag AB om din e-postadress ändras. Observera att Arkitektur Förlag AB förbehåller sig rätten att skicka begäran om betalning till din e-postadress. Du får ditt kvitto i leveransbekräftelsen som skickas via e-post.

 

 1. Vårt ansvar 

Inget i dessa Villkor utesluter eller begränsar Arkitektur Förlag AB:s ansvar där det skulle vara olagligt att begränsa eller utesluta sådant ansvar. Om vi bryter mot dessa Villkor förutsätter skadeståndsskyldighet att förlusterna är en rimligen förutsebar konsekvens därav.

Arkitektur Förlag AB ansvarar inte för underlåtelse att leverera varorna eller uppfylla några av våra andra åtaganden enligt dessa Villkor där denna underlåtelse beror på omständigheter som ligger utanför vår kontroll, vilket inkluderar men inte begränsar sig till, eldsvåda, översvämning, storm, upplopp eller likande oroligheter, krig, kärnkraftsolycka och terrorism.

Vår maximala ansvarsskyldighet gentemot dig för eventuella förluster eller skador som uppstår i samband med din beställning på arkitektur.se är begränsade till det totala beloppet för din beställning.

Om du har problem med en produkt som du har köpt från Arkitektur Förlag AB och inte har kunnat lösa tvisten med Arkitektur Förlag AB, kan du skicka ditt klagomål till EU:s plattform för tvistlösning på nätet (ODR-plattformen). ODR-plattformen erbjuder konsumenter och näringsidkare inom EU möjlighet att utanför domstol försöka lösa tvister om klagomål på varor som köpts online. Portalen är utformad som en användarvänlig och interaktiv webbplats som är kostnadsfri och tillgänglig på alla officiella EU-språk. Genom att använda ODR-plattformen kan konsumenten och näringsidkaren hitta ett organ för tvistlösning och sedan gå igenom processen för att hitta en lösning på konsumentens klagomål. ODR-plattformen hittar du här: https://ec.europa.eu/odr.

 

 1. Garanti

Om de varor du har köpt är defekta, tillämpar Arkitektur Förlag AB gällande konsumentlagstiftning. Om du inte är nöjd med dina varor på grund av uppenbara material- eller fabrikationsfel, inklusive skador som har uppkommit under transport – informera oss snarast om detta genom att använda det förtryckta returformuläret och returnera varan till oss.

 

 1. Överlåtelse

Arkitektur Förlag AB förbehåller sig rätten att till tredje part överlåta eller pantsätta betalningsfordringar inklusive avbetalningar som har uppstått i samband med leveransen av varan.

 

 1. Innehavare av rättigheter

Alla immateriella rättigheter, som varumärken och upphovsrätt, på arkitektur.se tillhör Arkitektur Förlag AB. All användning av arkitektur.se eller dess innehåll, inklusive kopiering eller lagring av sådant innehåll i dess helhet eller delar därav, annat än för ditt eget personliga, icke-kommersiella bruk, är förbjudet utan tillåtelse av Arkitektur Förlag AB.

 

 1. Bolagsinformation

Arkitektur Förlag AB, Box 5027, 102 41 Stockholm
Organisationsnummer: 556026-6602
Tel: 08-702 78 50, E-post: info@arkitektur.se samt order@arkitektur.se

 

 

Conditions of Purchase
We accept the following credit and debit cards: American Express, Mastercard and Visa. All prices are in Swedish krona (SEK). NETS handle all purchases. Every purchase will include a valid VAT receipt. VAT exemption applies for all countries outside of the European Union, and includes Iceland, Liechtenstein, Norway, and Switzerland.

Delivery Information
Arkitektur Förlag AB use PostNord or DHL as shipper, providing door-to-door delivery or collect delivery. Delivery time from order placement to receival of order is 2-7 working days within Sweden, and 3-20 working days worldwide.

Order Confirmation
Directly after placing an order with Arkitektur Förlag AB, you will receive an order confirmation by e-mail. When the order has been processed and sent, you will receive a second e-mail containing your receipt. For tracking information, please contact us on: order@arkitektur.se.

If we are unable to fulfil your order due to availability issues, or other difficulties you will be refunded immediately.

Return Policy
You have the right to cancel the purchase (the contract) by returning goods within fourteen (14) days from the purchase date. The goods must be returned in perfect condition. Shipping charges of returns are at your expense, as well as custom duties.

When returning goods, please note that you are responsible for the condition of the goods, until they have reached us. Make sure to wrap the goods carefully, to avoid damages in transit.

Before returning your goods, you need to send an e-mail to order@arkitektur.se. You will then receive return instructions by e-mail. Please, do not send items without contacting us first. It may lead to delayed handling and refunding.

Refunds will be effectuated within 30 days of receipt of the goods, it doesn’t include your return charges. Refund will be credited to the credit card used in the transaction.

Refusing to accept delivery of your order is not the same as cancelling the purchase. You will be charged a handling fee of 30 EUR, apart from the delivery and return charges.

Customer Service
If you have any questions please send us an e-mail, order@arkitektur.se. We will reply Monday-Thursday 10 am to 3pm (CET/GMT +1 hour), except holidays.
Arkitektur Förlag AB, Box 5027, 102 41 Stockholm

P: 08-702 78 50
E: info@arkitektur.se and order@arkitektur.se