Tema: Som hemma. Projekt. Där tradition blir till samtid
Frida Grahn skriver om Restaurang Björk, Hemavan: ”Hemavan är en del i den globala flygturismen. På restaurang Björk skapar arkitekturen en fusion mellan…
Frida Grahn skriver om Restaurang Björk, Hemavan: ”Hemavan är en del i den globala flygturismen. På restaurang Björk skapar arkitekturen en fusion mellan…
”I Uglycutes inredning till Bar Central möts det vardagliga och det oväntade.” Det menar Johan Örn som skriver om inredningen på…
Per Bornstein skriver om PM & Vänner Hotel i Växsjö: ”Jonas Lindvall har länge odlat en estetik där hantverksskicklighet och minimalism ligger tryggt…
Julia Svensson skriver att i nummer 1 2017 presenterar vi tre projekt som på olika sätt alla renodlar det lokala och platsspecifika: Hotellet PM…
Intervju med Björn Förstberg och Mikael Ling som driver det Malmöbaserade arkitektkontoret Förstberg Ling.
Intervju med arkitektkollektiv Septembre.
Intervju med Carl Jägnefält och Konrad Milton som driver arkitektkontoret Jägnefält Milton.
Intervju med Anna Nilsson och Susanna Rahm som driver arkitektkontoret Nilsson Rahm.
Intervju med Daniel Norell och Einar Rodhe som driver arkitektkontoret Norell/Rodhe.
Intervju med Erik Kolman Janouc och Victor Boye Julebäk som driver arkitektkontoret Kolman Boye.
Om ny arkitektur i Sverige och små kontor med hög kvalitet i sin produktion som etablerat sig i landet. Ofta nämns…
Arkitektur presenterar orden handtagstricket, elastiska hem och juicebar-arkitekt.
Julia Svensson skriver om Hamburgs nya Elbphilharmonie, det offentliga rummet och att det inte räcker med Europas längsta rulltrappa för att…
Joakim Kaminsky skriver i en debattartikel att mod och innovationer från svenska arkitekter krävs för att kunna bryta likriktningen inom byggandet.
Chefredaktör Julia Svensson om debatten om svenska arkitekters brist på makt och den nya generationen som tar plats på arbetsmarknaden. En generation ”som…