Tema. Projekt. Lek med maten
Restaurant Frantzéns nya lokaler har gjorts i samklang med verksamheten. Råvarornas rikedom och den detaljrika inredning bildar en balanserad helhet….
Restaurant Frantzéns nya lokaler har gjorts i samklang med verksamheten. Råvarornas rikedom och den detaljrika inredning bildar en balanserad helhet….
Inredning reduceras ofta till kommersiella scenografier som byts ut snabbt. Annica Kvint efterlyser mer fokus på helhet och långvarighet.
Tre ord i tiden: cityklimatet, kulturkvarter och Eco Canopy.
Det finns ett nära samband mellan ingående kunskap om inredning och gott slutresultat, skriver Sveriges Arkitekters jury för inredningspriset Guldstolen…
Restaurangen är nya Nationalmuseums bästa designbidrag, i övrigt är den samtida designen uselt representerad, anser professor Kerstin Wickman. I salen…
Julia Svensson skriver om biblioteks-arkitektur.
”Sveriges Arkitekter måste börja förorda öppna och anonyma tävlingar mer. I dag finns alltför få chanser för mindre arkitektföretag att…
”Att den offentliga arkitekturen åsidosätts – och att uppdragen är svårfångade för oprövade kontor – gör att det är den privata…
Oscar Engelbert var mannen som importerade den urbana lyxvåningen till Sverige. Hans projekt blottar brister i den svenska arkitekturen; det finns finns saker…
Det första av de två Norra tornen står nu klart vid Norrtull i Stockholm. Huset gör sitt jobb som skulptur. Men ett…
”Curtain wall var modernismens mest eleganta plagg. Hänger fasaden fritt kan den också utveckla en helt egen grafik. Det blev framför allt…
Hur mycket ny ”dold” teknik klarar en kulturhistoriskt värdefull byggnad? Mindre än i det nyrestaurerade Nationalmuseum, anser arkitekten Tomas Lewan.
Köpenhamn har fått en ny stadsarkitekt, Camilla van Deurs, med bakgrund hos Gehl Architects.
Foto: Pia Ulin Plats: Njurunda, Sundsvall
Stad: Huskvarna Plats: Kooperationens hus Union Lyssna: staden.arkitekt.se