Nytt om arkitektur. Debatt. Staten säljer ut sitt kulturarv
Kommentar till utredningen "Statens kulturfastigheter – urval och förvaltning för framtiden" (SOU 2013:55). "… föreslagit att en tredjedel av de…
Kommentar till utredningen "Statens kulturfastigheter – urval och förvaltning för framtiden" (SOU 2013:55). "… föreslagit att en tredjedel av de…
Reportage (text: Catharina Thörn och foto: Katarina Despotovic). Industriområdet Kvillebäcken ska förvandlas till Göteborgs nya skyltfönster. Vad döljer sig egentligen…
Kommentar. Restauranger: The Flying Elk, Stockholm, byggnadsår: 2012-13, SandellSandberg. Mr P, Göteborg (i samma byggnad som Göteborgs konstmuseum), byggnadsår: 2012,…
"Få saker har präglat våra urbana platser på ett så uppenbart vis som matkulturen. Inget av det är synligt vid…
Reportage från antroposofernas Järna. Landskapet där en spelplats för alternativ odling, nu också blivit ett centrum för EU-finansierade visioner om…
Kommentar. Kville Saluhall. Byggnadsår: 2012-13. "Som monument och etablering av en plats är Kville saluhall närapå fulländad. Men tyvärr tappade…
Ord i samtiden: Locavore, Beerbibliotek, Idéhus.
Kommentar. Restaurang. Byggnadsår: 2012-13. "Husets form är, trots att det är helt nybyggt, hämtad ur den industriella funktionalismen. Man har…
Arkitektens beskrivning. Kville Saluhall. Byggnadsår: 2012-13
Närodlad mat som del i stadens ekonomi. Exempel från Detroit (Double Up Food Bucks) och Toronto (Good Food Market). "Den…
Arkitektens beskrivning. Restaurang. Byggnadsår: 2012-13.
Tävlingen om NobelCenter på Blasieholmen. "Juryns mod kommer att avgöra. Hur visionära vågar de vara? … Två förslag går långt…
Introduktion till numrets temaavdelning Nära maten. "Med det här numrets mattema vill vi belysa arkitekturens roll i den lokala och…
Juryns motivering. Intervju
Juryns motivering. Intervju