Tema: Nära maten. Projekt. Oaxen Krog & Slip, Stockholm. Hantverk av råa varor
Kommentar. Restaurang. Byggnadsår: 2012-13. "Husets form är, trots att det är helt nybyggt, hämtad ur den industriella funktionalismen. Man har…
Kommentar. Restaurang. Byggnadsår: 2012-13. "Husets form är, trots att det är helt nybyggt, hämtad ur den industriella funktionalismen. Man har…
Plats: Frihamnen i Göteborg, Låt: Shoreline, Artist: Broder Daniel. "Den sömniga tristessen och avsaknaden av liv. Ingen annan stad i…
Essä. Krögaren Tore Wretmans nydaning och ombyggnad av Operakällaren i Stockholm (arkitekter Peter Celsing och Nils Tesch), invigning 1961. "Att…
Juryns motivering. Intervju
Recension boken "Atelier Kempe Thill", författare: Oliver Thill och Andre Kempe. "De vill skapa en arkitektur som ger väsentliga kvaliteter…
Kommentar. Kville Saluhall. Byggnadsår: 2012-13. "Som monument och etablering av en plats är Kville saluhall närapå fulländad. Men tyvärr tappade…
Arkitektens beskrivning. Kville Saluhall. Byggnadsår: 2012-13
Kort presentation. Rotterdam Market Hall ska stå klar 2014, ska också innehålla 228 lägenheter.
Juryns motivering: Intervju
"Få saker har präglat våra urbana platser på ett så uppenbart vis som matkulturen. Inget av det är synligt vid…
Kort presentation. En nygammal saluhall i stadsdelen Barceloneta ned mot havet 2007
Introduktion till numrets temaavdelning Nära maten. "Med det här numrets mattema vill vi belysa arkitekturens roll i den lokala och…
Kort presentation. Hötorgshallen invigdes 1958 (arkitekter David Helldén och Olaf Liisberg). "Nu har den återställts till delvis sitt ursprungliga skick."…
Juryns motivering. Intervju
Recension boken "Jack Hanson Arkitekt", författare: Jan Raihle, Mats Persson, Jack Hanson. "… åtnjuter ett gott namn som arkitekt, baserat…