Mer innehåll om ämnet
SLUTSÅLD: Arkitektur nr 3 2018
Bevara eller riva och bygga nytt? Att förhålla sig till historien är arkitekturens eviga uppgift. I det nya numret av…
Arkitektur nr 1 2018
Arkitektur 1/2018 handlar om inredningsarkitektur. ”Inredningsarkitekturen har kidnappats av stylister”, rapporterar designjournalisten Ingrid Sommar i ett undersökande reportage. ”Det utbildas…
180,00kr
Med boken i centrum
HOW Arkitekter förnyar Norstedtshuset inifrån med eklektiskt återbruk och boken i huvudrollen. Torsten Hild läser av en inredning som skruvar…
Dirigenten för det hele
Nu spelar inredningsarkitekten allt oftare rollen som dirigent för en hel orkester av formgivare. Det är en både krävande och…
Arkitektur nr 1 2021
Vi inleder jubileumsåret 2021 med ett nummer ägnat de publika rummens inredningsarkitektur. Hur kan dessa rum stödja det gemensamma, samtidigt…
180,00kr
Ny bok om arkitekturen och maten
I dag släpps Äta ute – Arkitekturen och maten, en bok om interiören på några av Sveriges många restauranger – från enklare…
I bildcentrerade tid blir den genomarbetade interiören en raritet
Inredning reduceras ofta till kommersiella scenografier som byts ut snabbt. Annica Kvint efterlyser mer fokus på helhet och långvarighet. En…
I den digitala generationens kulturhus
Hötorgsskrapan närmast Sergels torg har fått ett nytt liv som kulturhus med fokus på e-sport. Annica Kvint har träffat ansvariga…
Framtidens byggande kräver större materialkunskap
Ökad användning av trä kräver nya synsätt. Arkitekter borde intressera sig mer för materialens mångfald, skriver Kerstin Wickman. Det är…