Västerås stad söker Trafikplanerare till stadsbyggnadsförvaltningen

Arbetsplatsbeskrivning
Vi vill, vågar och tänker storslaget! Gör du? Delar du våra höga ambitioner och vill vara med i vår satsning, då ska du läsa detta!

Västerås är Sveriges sjätte största stad och en av Sveriges mest snabbväxande städer. Ett resultat av den offensiva expansionen av staden har lett till ett stort intresse från flera aktörer som vill etablera sig i vårt område. Detta innebär att Västerås stad och stadsbyggnadsförvaltningen kan erbjuda många spännande utvecklingsmöjligheter för dig som är samhällsbyggare. Här erbjuds du att arbeta i kompetensöverskridande projekt, ha många omvärldskontakter och vara med och forma nya näringslivsprojekt. Några exempel på projekt i staden är utveckling av city, ett nytt resecentrum, badhus, hotell och nya bostadsområden.

På stadsbyggnadsförvaltningen är vi ett 80-tal kvalificerade medarbetare. Vår ambition är att planera och utveckla en attraktiv, levande, trygg och säker stad. Det vill vi göra i samarbete med västeråsarna. Vi arbetar med allt från översiktsplanering, detaljplanering, trafikplanering, bygglovshantering, fastighetsbildning, geografisk information, lantmäteriuppdrag, grön planering till administration.

”Här får jag det stora perspektivet och får följa hela processen. Från tanke till färdigställande, det är stort. Fördelen med att jobba som trafikplanerare på stadsbyggnadsförvaltningen i Västerås kommer att vara att man får hela paketet, hur trafiken kommer i sitt sammanhang i hela samhällsbyggandet. Tänk att få ha ekologen som närmsta rumsgranne!” – Linnea Viklund, tidigare projektledare för trafikplan 2026

För oss är det viktigt att våra medarbetare har möjlighet till balans mellan arbete och fritid, därför erbjuder vi flextid, friskvårdstimme och möjlighet att arbeta hemifrån eller under pendling.

Strategiska avdelningen ingår i stadsbyggnadsförvaltningen. Läs gärna mer på: http://www.vasteras.se/stadsbyggnadsforvaltningen .

Arbetsbeskrivning
Vi utökar nu förvaltningen för att skapa en tydligare integrering av trafikplanering och stadsbyggnad och söker två trafikplanerare till strategiska avdelningen. Du kommer att delta i satsningen där vi arbetar ännu mer för en attraktiv och hållbar utveckling vilket kräver helhetsperspektiv utifrån bland annat service, rekreation, mötesplatser och kommunikationer. Detta görs i nära samverkan med stadens infrastrukturstrateg, planarkitekter och andra trafikplanerare. Trafikplanen, som antogs 2014, behöver följas upp och revideras. En Andra viktiga uppgifter är att delta i utvecklingen av stadens kollektivtrafik, att skissa trafiklösningar och både göra och beställa trafik- och bullerutredningar. Du kommer också att vara kompetensstöd till planavdelningens handläggare av detaljplanering, och delta i översiktsplanering och utredningar där behov finns av trafikkompetens.

Vi har stora unika projekt som ska realiseras framöver så hos oss får du vara i händelsernas centrum. Just nu arbetar vi med revidering av den kommuntäckande översiktsplanen, målbild för innerstaden, omvandling och förädling av centrala äldre stadsdelar samt nya exploateringsområden för både bostäder och verksamheter På vår avdelning är vi en skön blandning personligheter och vi delar generöst med oss av våra olika erfarenheter och perspektiv.

Kvalifikationer
Vi söker nu två trafikplanerare till strategiska enheten. För tjänsterna har vi som krav att du har högskoleutbildning inom trafikplanering, trafikteknik, samhällsbyggnad, fysisk planering eller har en annan bedömd relevant utbildning. Du har tidigare arbetat med trafikplaneringsarbete i några år och har kunskap som direkt är kopplad till hållbar utveckling inom samhällsbyggnadsområdet. Du kommer att samarbeta och ha många kontakter med olika intressenter varför goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift samt god datorvana i är ett måste för att du ska klara av uppdraget.

Arbetet är händelserikt och vi ser stora projekt planeras och genomföras. Vi behöver arbeta både effektivt och smidigt i projekten så det är viktigt att du har förmågan att samarbeta. Det är meriterande om du har kunskap om hur man driver projekt och även praktisk erfarenhet av arbete som projektledare. Som person tror vi att du är strukturerad, strategisk och mån om att leverera resultat med bibehållet fokus på kvalitet i arbetet. B-körkort är ett krav.

För att trivas och vara framgångsrik i rollen behöver du vara mål- och resultatinriktad, initiativtagande och duktig på att samarbeta och tycka att det är utmanade. Framför allt vill vi att du har ett intresse och en vilja att tänka storslaget och vill vara med och bygga en stad!

Vi ser fram emot din ansökan!

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
Antal platser: 2

Ansökan
Gör ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2017-08-31

Arbetsgivarens referensnummer: 2017/00502

Kontakt
Enhetschef Tomas Persson Telefon: 021-39 25 74

HR-konsult Eva Schmidinger Telefon: 021- 39 39 73

Sveriges Arkitekter Helena Hansson Telefon: 021-39 10 43

Sveriges ingenjörer Patrycja Olivius Telefon: 021-39 12 98

Vision Kristoffer Jasinski Telefon: 021-392891

Övrigt
Västerås stad har 10 000 medarbetare inom 100 olika yrken, alla med det gemensamma målet att bygga en stolt och välfungerande stad där framtidstro står i centrum. Tillsammans bidrar vi till välfärden och gör skillnad varje dag. I Västerås stad strävar vi efter att varje dag leva upp till vår värdegrund ”Alltid bästa möjliga möte”.

Vi vill ha en sammansättning av medarbetare som speglar mångfalden i vårt samhälle. Det tror vi är viktigt för en stolt och välfungerande stad. Funderar du på att flytta till Västerås? Besök gärna www.jiv.se, som ger dig information om staden och vilket stöd medflyttarakademin kan ge dig och din respektive vid en eventuell flytt.

På vår hemsida har vi samlat information om hur det är att arbeta hos oss och vilka mervärden och förmåner du har som medarbetare. Västerås stad arbetar bland annat för att alla våra tillsvidareanställda medarbetare ska få möjligheten att önska tjänstgöringsgrad.

Alla erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes.

om Västerås stad på LinkedIn – följ oss där!

Annons: