Uppsala kommun söker Enhetschef – Stadsbyggnadsförvaltningen, Plan och bygg, Enheten för detaljplan

Vill du vara med och leda Uppsalas stadsutveckling? Vi växer och behöver ytterligare en detaljplanechef!

Arbetsplatsbeskrivning
Stadsbyggnadsförvaltningens 600 medarbetare ansvarar för hela samhällsbyggnadsprocessen från översiktlig planering, planläggning, bygglov, exploatering, genomförande till drift och underhåll av kommunala anläggningar.

Enheten för detaljplan tillhör Plan- och byggavdelningen, som ansvarar för kommunens stadsplanering. Hållbar och attraktiv stadsutveckling är ledord i arbetet, som utgår från översiktsplaner och vår arkitekturpolicy. Verksamheten har vuxit mycket under senare år, så enheten för detaljplan delas nu i två enheter och vi söker en chef till den nybildade enheten.

Arbetsuppgifter
Som enhetschef leder och fördelar du arbetet och har personal- och arbetsmiljöansvar inom den egna enheten som består av ca 15 personer. Du har verksamhets- och budgetansvar och ingår i avdelningens ledningsgrupp. Du rapporterar till avdelningschef och till plan- o byggnadsnämnden. Du arbetar tätt ihop med den andra enhetschefen inom detaljplaneverksamheten, genom att ni tillsammans gör resursfördelning och säkrar likartade rutiner. Du är en viktig del i avdelningens ledningsgrupp som omfattar stadsarkitekt, bygglovchef, chef för bostadsanpassning och chefen för strategisk planering. Samarbetet omfattar även andra avdelningar i förvaltningen, samt övriga delar i kommunen för bästa möjliga helhet.

I rollen som chef har du viktiga kontaktytor till näringsliv och byggherrar, som är beställare av detaljplanerna på enheten. De ska uppfatta verksamheten som effektiv och professionell. Du leder en grupp av kompetenta medarbetare, som du stödjer i prioritering och coachning. Nämnden beslutar om planuppdragen och kontakt med politikerna i nämnden är en del i chefsuppdraget. Dialog och samråd med medborgarna är en betydande del av planarbetet. Du är med och utvecklar vårt sätt att föra dialog på ett modernt sätt.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har arkitektutbildning som planerings-, landskaps- eller husarkitekt. Du har ledarerfarenhet som chef eller som projektledare i olika uppdrag och är intresserad av att utveckla ditt ledarskap. Du har erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation, att leda större stadsutvecklingsprojekt och att driva förändringsarbete.

Som ledare har du en välutvecklat kommunikativ förmåga och du är duktig på att både lyssna och påverka. Likaledes är din samarbetsförmåga bra och du relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Som person är du kreativ och har lätt att ur ett helhetsperspektiv komma med idéer och nya angreppssätt samtidigt som du är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete.

Du har en mycket god förmåga att utrycka dig på svenska i tal och skrift och du är en van användare av Officepaketet.

Intresserad?
Vi erbjuder dig ett stimulerande och utvecklande arbete där du tillsammans med härliga kollegor får möjlighet att påverka och bidra till Uppsalas positiva utveckling. Hos oss arbetar du i händelsernas centrum, med stadens bästa pendlarläge precis intill centralstationen i Uppsala- 38 minuter från Stockholm.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten, kontakta avdelningschef för Plan- och bygg Elisabet Jonsson 018-727 47 00 eller enhetschef Torsten Livion 018-7274728. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta HR-specialist Britt Pedersen 018-7276712.

Fackliga företrädare, Sampo Hinnemo, SACO 018-727 40 58, Michael Wallden, Vision 018 -727 15 10, Niclas Möller, Ledarna 0187274491.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd.
Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning:
100%

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Lönebeskrivning:
Enligt överenskommelse

Diarienr:
GSN-2017-2741

Sista ansökningsdag:
2018-01-03

Information
Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet

Annons: